YEREL HABERLER - 24 Ocak 2012 Salı 13:38

KARIN İÇİ KANSERLERDE YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ

A
A
A
KARIN İÇİ KANSERLERDE YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde, onkolojik hastalıklarda yeni bir tedavi yöntemi uygulanmaya başlandı.
Karın içi organlara ait ve karın içine yayılmış kanserlerde hem cerrahi tedavi hem de karın içine kemoterapi uygulamasıyla, ileri evre kanser tedavilerinde yaşam şansı artıyor.
Türkiye’de ancak birkaç merkezde gerçekleştirilebilen bu tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hekimi Doç. Dr. Koray Topgül, “Kalınbağırsak, yumurtalıklar ya da rahim gibi karın içi organların karnın içine ve karın zarına yayılması, çoğu kez hastalığın son evresi kabul edilmekte ve ne yazık ki bu hastalar çok daha hızlı bir şekilde kaybedilmektedir. Tedavide temel olan karın içindeki tümörlerin ve periton dediğimiz karın zarının tamamının çıkarılması ve takiben karın içinin kemoterapi ilaçları ile yıkanmasıdır. Tedavinin bu iki kısmı da tam olarak yapılmalıdır. Aksi takdirde beklenen etki elde edilemez. Biz bu hasta grubunu tedavi edebilmek için bu yöntemi kullanmaya başladık. Kemoterapi hem normal ısıda hem de sıcak olarak uygulanabilir. Sıcak kemoterapi daha etkili ancak daha masraflı bir yöntemdir ve hemen ameliyatın sonunda hasta uyandırılmadan uygulanır. Bu tedavi yöntemiyle kalın bağırsak, yumurtalık-rahim ve bazı periton kanserleri ile mide kanserlerinin bir kısmında hastalığın son evresinde olduğu kabul edilen, karnın asitle dolduğu hastalar tedavi edilebilmektedir. Cerrahisi oldukça zordur ve cerrahi süresi 6-10 saat civarındadır. Hastaların bu tedaviden yararlanıp yararlanmayacağı, hastanemiz ’Onkoloji Konseyi’ tarafından tartışılmakta ve bu multidisipliner toplantı sonucuna göre tedavi uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi hem cerrah hem de hasta açısından güç olsa da son evre kabul edilen hastaların sağlıklı yaşam şansını artırmak en büyük amacımızdır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir