YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 20:17

AK PARTİ TRABZON MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ TRABZON MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Kongresi bugün yapıldı.
Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen kongre mevcut merkez ilçe başkanı Zeki Kavanoz ile rakibi Temel Altunbaş’ın yarışına sahne oldu. 397 delegenin oy kullandığı seçimde 227 oyu alan Temel Altunbaş seçimi kazanırken, Zeki Kavanoz ise 169 oyda kaldı.
Seçim öncesi ilk konuşmayı yapan mevcut Başkan Zeki Kavanoz, AK Parti il yönetiminde görev yaptığı sırada mevcut başkanın istifasıyla görevin kendisine tevdi edildiğini ve görevi devraldığını söyledi. Kavanoz, “Bu yönetimi oluştururken ağırlıklı olarak genç arkadaşlara yer verdiğim için zaman zaman beni eleştirenler oldu. Görev yaptığımız süre boyunca tek derdimiz hizmet tek düşüncemiz hizmet, adalet teşkilatlarımızın birlik ve beraberliği olmuştur. Gelinen noktada bunu sağladığımız görmek bizi memnun etmiştir. Başladığımız günden beri bütün amacımız partimizi tartışmamak küsmemek, küstürmemek insanların güvenini kazanabilmek olmuştur. Teşkilatlarımızın memnuniyeti için hep dünden daha fazla çalışmayı düşündük. Birinci hedefimiz bütün arkadaşlarımızla aynı hedefe bakmak, aynı amaca ulaşmak bütünlüğü sağlamak olmuştur. Şükrolsun bu süreçte kopmadık, yıpranmadık, hiç bir söylentiye kulak asmadık. Herkes konuşurken bizler sustuk. Ve partimizi bir adım öteye nasıl taşırızın derdine odaklandık” diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise seçimi demokrasi şöleni olarak nitelendirerek “Bu salondan çıkarken omuz omuza, kardeşçe, Trabzon’u ve bütün ülkeyi ileriye doğru yürütecek bir birlikteliğin sağlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ise şuana kadar ilçe kongrelerinden sadece birinin ertelendiğini hatırlatarak “Sadece bir kongremiz ertelenmiş durumda. Onunda yakında durumu belli olacak. Ertelenmiş olan Merkez İlçe kongremizi yapıyoruz. Bizim geleneğimiz istişare ile verilen kararlara uymayı gerektirir. Ancak ailemiz içerisinde bende varım derse bir kardeşimiz onun da başımızın üzerinde yeri var. Netice itibari ile Temel de bizim Zeki de bizim. Her ikisine de başarılar diliyorum. İstişarede her zaman bir hikmet vardır. Buna dikkat etmek gerek. Genel Merkezimi de bu süreçte yorduk. Bizler Ankara’ya davet edildik. Sadece Merkez ilçe ile ilgili değil, diğer ilçelerle ilgili istiarede bulunduk. Bu güne kadar hep Genel Başkanımızın yüzünü güldürdük inşallah Trabzon yine yüzünü güldürecektir. Sizlere bu noktada güveniyorum. Bu kongrenin her iki sonuçta da hayırlı olacağına gönülden inanıyorum. Yeter ki olaya gönülden bakalım. Bu kongre Trabzon için kazanım olacaktır” şeklinde konuştu.
Merkez İlçe Başkan adayı Temel Altunbaş ise kuruluşundan beri partinin içinde bulunduğunu kaydederek “Bugüne kadar bu görevlerde bulunan tüm arkadaşlarımızın hizmet yarışında aldıkları bayrağı daha da yukarı taşımak adına ellerinden geleni en iyi şekilde yapmak adına en ufak şüphemiz yok. Ancak ben ve arkadaşlarım bu hizmet yarışında bayrağı en yukarılara taşıyacağımıza olan inancımızdan dolayı bu göreve talibiz. Kırgın ve küskünler dahil geçmişte görev yapmış şuan yapmakta olan tüm arkadaşlarımızı kucaklayarak daha güçlü Trabzon’a kazandırmak için yeni bir ivme heyecan kazandırmaktır. Adaylığım asla küskünler, parçalanma ve bölünme harekete değil tam aksine, birleştirme ve bütünleştirme hareketidir. Adaylığım daha güçlü ve müreffeh bir Trabzon için, daha iyi, daha geniş bir katılımla, daha güçlü bir ekibe sahip parti teşkilatları oluşturma gayretidir. Adaylığım partimizin ve Trabzon’un bütün değerlerlerini birleştirme ve kucaklaştırma hareketidir. Amacımız yıkan değil, yapan, üzen değil sevindiren, dağıtan değil toparlayan, parçalayan değil bütünleştiren olmaktır” dedi.
397 delegenin oy kullandığı seçimde 227 oyu alan Temel Altunbaş seçimi kazanırken, Zeki Kavanoz ise 169 oyda kaldı.
Temel Altunbaş’ın listesi şu isimlerden oluştu:
“Ömer Odabaş, Hüseyin Canım, Halil İbrahim Aydın, Sabit Çolak, Tülin Kaya, Mustafa Sarı, Feriştah Akyüz, Serdar Uzun, Ali Ayvazoğlu, Tülay Adanur, Hacı Şahin, Hüseyin Erdoğan, Veli Eroğlu, Mustafa Aydın, Şenay Kınalı Üçüncü, Aydın Demirci, İmdat Uzun, Fikret Sert, Seyit Hisoğlu, Havvanur Özgür, Hasan Hüseyin Uzun, Mehmet Turhal, Ali Habiboğlu, Ahmet Büyükol, A.Halim Eceli, Hüseyin Öztürk, Osman Acer, Ali Murat Aras, Hasan Selim.”
Seçime Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekilleri devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ile çok sayıda partili katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.