GENEL - 24 Ocak 2012 Salı 15:01

ŞIRNAK`TAKİ STK`LARDAN TAZMİNAT AÇIKLAMASI

A
A
A
ŞIRNAK`TAKİ STK`LARDAN TAZMİNAT AÇIKLAMASI

Şırnak’taki sivil toplum kuruluşları (STK), Uludere’de yaşamını yitiren köylülerin ailelerine tazminat ödenmesinin yeterli olmadığını belirterek, olayın "faillerinin bir an evvel tespit edilip yargı önüne çıkarılması"nı istedi.
Şırnak’taki STK temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludere’de yaşamını yitiren köylülerin ailelerine 123’er bin lira ödeneceği açıklamasını değerlendirdi. 123 bin lira tazminat ödenecek olmasının olayın zımnen kabulü anlamına geldiğini belirten Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "Tazminatın ödenmesi yeterli değil. Faillerinin bir an evvel tespit edilip, yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Parayı kabul edip etmemek vatandaşların kendi takdiridir. Bu konuda açıklama yapmak istemiyorum"
dedi.
Tazminat verilmesinin gönülleri ferahlatmayacağını ifade eden Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Geliş ise, "Olayın faillerinin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Bunun takipçisi olmak gerekiyor. Tüm Türkiye’nin ve kamuoyunun beklentisi bu yöndedir. Tazminat, faillerin ortaya çıkarılmasından sonra gündeme gelmesi gereken bir konudur" diye konuştu.
Şırnak Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Ayan da, "123 bin lira tazminat ödenmesi olayın faillerinin bulunmasından sonra yapılması gerekiyordu. Failleri bulunmadan tazminatın gündeme gelmesi onur kırıcıdır. Kaymakam olayıyla ilgili kısa süre içerisinde failler bulunup, yargı önüne çıkarılmışlardı. Hayatını kaybeden insanların olayıyla ilgili ise her nedense aynı hassasiyet içerisinde hareket edilmiyor. Bu olay sadece hayatını kaybeden 34 kişi ile ilgili değildir. Bütün bölgeyi tatmin edecek bir sonuca
gidilmelidir" şeklinde konuştu.
Bombardımanda hayatını kaybeden Mehmet Ali Tosun’un babası Zeki Tosun, "Biz defalarca dile getirdik. Devlete bizim düşmanlığımız yok. Devlet her zaman bizim devletimiz. Ancak biz şu anda tazminatın konuşulmasını bile istemiyoruz. Bunun gündeme getirilmesi bizi üzüyor. Faillerin ne zaman olursa olsun ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını bekliyoruz. Bu olayı kim yapmış, kim yanlış yönlendirilmişse bir an evvel ortaya çıkarılsın. Şu anda aileler olarak bu parayı almıyoruz. Çünkü bu parayı almaya ruhen uygun
ve hazır değiliz. Olay aydınlatıldıktan sonra o günkü şartlara göre devletimizin kararına saygı gösteririz" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir