GENEL - 12 Ocak 2012 Perşembe 14:03

THY, GÜNEŞ SİGORTA İLE ANLAŞMA İMZALADI

A
A
A
THY, GÜNEŞ SİGORTA İLE ANLAŞMA İMZALADI

Güneş Sigorta, uçak gövde ve harp sigortası, sorumluluk sigortası, yolcu sorumluluk sigortası, işveren sorumluluk sigortası ve havacılık dışı sorumluluk sigortası ile Türk Hava Yolları’nı (THY) her açıdan güvence altına aldı.
Uçak gövde sigortası ile dünyanın en büyük filolarından THY’nin 200’e yakın uçağının oluşabilecek hasarlarının karşılanması ve herhangi bir arıza anında uçağın yedek parçalarının temin edilmesi güvence altına alınırken, sorumluluk sigortası ile THY’nin faaliyetlerinden kaynaklanan yolcular ve üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarlar teminat altına alındı. Böylece aylık ortalama 2 milyon 700 bin THY yolcusunun karşılaşabileceği hasarlar tazminat kapsamına alınırken, işveren sorumluluk sigortası ile
yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren yaklaşık 16 bin THY çalışanı, iş kazalarına karşı Güneş Sigorta güvencesi altına alındı. Bununla birlikte havacılık dışı sorumluluk sigortasıyla THY’nin havacılığın dışındaki faaliyetleri sırasında üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarlar da teminat altına alındı.
Güneş Sigorta, anlaşma süresi boyunca Türkiye ve uçuş yapılan tüm ülkelerin sivil havacılığı tarafından talep edilen tüm uçuş sertifikaların düzenlenmesi sorumluluğunu da üstlendi. THY Genel Müdür Yardımcısı (Mali) Coşkun Kılıç, Güneş Sigorta ile gerçekleştirilen işbirliğini memnuniyetle karşıladıklarını, bu işbirliğinin Türk Hava Yolları’nın yolcularına daha iyi hizmet sunmasına ve verimliliklerine katkıda bulunacağını vurguladı.
Dünyanın en büyük uçak filolarından birine sahip olan THY gibi saygın bir kurum ile işbirliklerini geliştirerek devam ettirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin ise, dünyanın dört bir yanında 200’e yakın THY uçağının Güneş Sigorta ile çok daha güvenle uçacağını dile getirdi. Çetin, 2012 yılında Güneş Sigorta’nın hedeflerinin de yüksek olduğunu ve THY ile gerçekleştirilen işbirliğinin bunun anlamlı bir örneği olduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir