YEREL HABERLER - 11 Ocak 2012 Çarşamba 12:12

İNEGÖL GÜMRÜĞÜ HEM MOBİLYA İHTİSAS, HEM DE BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER İTHAL KONTROL KAPISI OLUYOR

A
A
A
İNEGÖL GÜMRÜĞÜ HEM MOBİLYA İHTİSAS, HEM DE BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER İTHAL KONTROL KAPISI OLUYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesine kurulacak Gümrüğü Müdürlüğü hem "Mobilya İhtisas Gümrük Müdürlüğü" hem de "Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Kapısı" olarak hizmet verecek.
Dış ticaret fazlası vererek Türkiye’ye örnek olan İnegöl’de, MÜSİAD İnegöl Şubesinin attığı ilk adımı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in tamamlamasıyla kurulan Gümrük Müdürlüğü, sadece mobilya değil, ağaç işleriyle alakalı her türlü işlemin yapılabileceği "Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Kapısı"na dönüşüyor.
Gümrüğün İnegöl’e kazandırılmasında Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte büyük emeği olan MÜSİAD İnegöl Şubesi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Uyan, Şahin’e sunduğu teklifle gümrüğün kapsamının daha da genişlemesini sağladı. Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası eski binasında hizmet verecek İnegöl Gümrük Müdürlüğünün Uyan’ın teklifi ile farklı bir boyut kazandığını belirterek, "Bu konuda emek sarf eden MÜSİAD Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Uyan, İnegöl Gümrüğünün sadece mobilya sektörüne yönelik hizmet veren bir merkez değil, bitki ve bitkisel ürün giriş-çıkış kapısı olmasının daha isabetli olacağını ifade etti. Bu teklif üzerine, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünde Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı ile görüştüm. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde izin çıkacak. Gerekli iznin çıkması ile İnegöl Gümrüğü Bitki ve Bitkisel Ürün Sınır Kapısı olacak" dedi.
İnegöl Gümrüğünün Mobilya İhtisas Gümrük Müdürlüğü adı altında açılması ile alakalı yazının ilgili Daire Başkanlığına gönderildiğini bildiren Milletvekili Şahin, "Söz konusu yazı ilgili daireye gönderildi. Bir haftaya kadar onayın çıkmasını bekliyoruz. İnegöl Gümrük Müdürlüğünün hem Mobilya İhtisas Gümrük Müdürlüğü, hem de Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Kapısı olması, İnegöl sanayicisi açısından çok daha iyi olacak. Sadece mobilya ile alakalı işlemler değil, kapsamının genişlemesi ile ağaç işleri ile ilgili bütün gümrük işlemleri burada yapılabilecek" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir