DÜNYA - 26 Ocak 2012 Perşembe 00:41

GALATASARAY - MKE ANKARAGÜCÜ MAÇININ ARDINDAN

A
A
A
GALATASARAY - MKE ANKARAGÜCÜ MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, futbolda yürütülen şike soruşturmasıyla ilgili tavırlarının belli olduğunu belirterek, "İlk günden beri söylediğimiz sözün arkasındayız. Kimsenin mutsuzluğundan mutlu olmadık, sadece maç oynanırken kurallar değişmez dedik. İnşallah genel kuruldan sonra temiz bir sayfa açılacaktır" dedi.
Galatasaray’ın, TT Arena’da Ankaragücü’nü 4-0 yendiği karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ali Dürüst, yarın yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda ilk günden beri söylediklerinin arkasında duracaklarını belirterek, "Kimsenin mutsuzluğundan mutlu olmadık, ancak maç oynanırken kurallar değişmez dedik. Aynı görüşümüzü saklıyoruz. İnşallah yarınki genel kurul Türk futbolu için hayırlı olur. Galatasaray’ın kendi adına istediği bir şey yok.
Galatasaray’ın söylemi her zaman kurallara uyulması gerektiği yönündedir. O söylem de devam ediyor. Burada amir Futbol Federasyonu’dur ve onun vereceği karardır. İnşallah genel kuruldan sonra temiz bir sayfa açılacaktır" şeklinde konuştu.
Ali Dürüst, Galatasaray taraftarlarının karşılaşmada, Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda görüşülecek Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 58. maddesiyle ilgili protestosu hakkında konuşarak, "Taraftarın tutumu kamu vicdanı, kamunun sesi. Bunu ortaya koydu bizim taraftarımız. Herkesin de bundan bir şey çıkarması lazım" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE’NİN DEĞERİNİN YÜKSEK OLMASI BİZİM İÇİN İYİ"
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir’in, Divan Kurulu’nda Sarı-lacivertli kulübün hisse senetlerini borsada işlem gören Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile karşılaştırması hakkında yaptığı yoruma Fenerbahçe tarafından açıklık getirmesini istediğinin hatırlatılması üzerine Dürüst, "O geride kaldı. Fenerbahçe’nin değerinin yüksek olması bizim iyi bir şeydir. Borsada değerinin yüksek olması bizim için iyi bir şeydir. O ifadeler geride kaldı" diye konuştu.
"TRANSFERİN SON GÜNÜNE KADAR BÜTÜN ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLECEK"
Sarı-kırmızılı yönetici, İsviçre’nin Basel takımında forma giyen Arnavut futbolcu Xherdan Shaqiri’nin transferinden kesin olarak vazgeçtiklerini belirterek, "Galatasaray’da hiçbir zaman transfer bitmez. Dolayısıyla transferin son gününe kadar bütün imkanlar, bütün alternatifler değerlendirilecek. Sadece almak için oyuncu almayacağız. Ama transfer süresi henüz bitmedi, çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Dürüst, Ankaragücü maçıyla ilgili olarak ise, Ankaragücü oyuncularını tebrik etmeleri gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
"Bütün Türkiye onlarla gurur duysun. Olması gereken gibi oynadılar, oyunu çirkinleştirmediler. Sonuna kadar mücadele ettiler, hepimiz onlarla gurur duyduk. Farklı kazandık. Oynamayan oyuncularımız oynadı, yeni transferimiz gol attı. Sonuçtan da oyundan da memnunuz."
REFİK ARKAN: "UEFA KURALLARI NEYİ GEREKTİRİYORSA ONUN ARKASINDAYIZ"
Sarı-kırmızılı bir diğer yönetici Refik Arkan ise, taraftarın 58. madde hakkında yaptıkları protestoya değinerek, "Taraftarları anlayışla karşılamamız lazım. Süreç çok uzadığı için onun sıkıntısı yaşanıyor. Onlar da haklı olarak kendilerine göre davranış sergiliyorlar. Demokratik haklarını kullanıyorlar. Saygıyla karşılama lazım. Kimseye küfredip hakaret etmiyorlarsa bunlar normal şeylerdir. Rahatsız olmayı gerektirecek bir şey görmüyorum" şeklinde konuştu.
Arkan, yarın gerçekleştirilecek TFF Olağanüstü Genel Kurul’daki tutumları hakkında konuşarak, "Kongreye gideceğiz. Biz UEFA kuralları neyi gerektiriyorsa onun arkasındayız. Onun dışında başka bir beklentimiz yok. Tek isteğimiz hiçbir takımın ve Milli takımın Avrupa’ya gidişine mani olacak bir sonuç çıkmamasıdır" diye konuştu.
İsviçre’nin Basel kulübünden transfer etmek için çaba harcadıkları Xherdan Shaqiri’nin transferi hakkında sorulan bir soruya cevap veren Arkan, "Transfer henüz kapanmış değil. Devam edebilir. Biz tekliflerimizi yaptık. Basel kulübü düşünüyor. Kabul ederlerse transfer gerçekleşir. Transferin olmaması durumunda ise başka alternatiflerimiz var" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir