YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 17:53

TİPİ VE KAR YÜZÜNDEN 10 GÜNDÜR MAHSUR KALAN İŞÇİLER KURTARILDI

A
A
A
TİPİ VE KAR YÜZÜNDEN 10 GÜNDÜR MAHSUR KALAN İŞÇİLER KURTARILDI

Adıyaman’da karda mahsur kalan işçiler yapılan çalışma ile kurtarıldı.
Adıyaman’a bağlı bulunan Aksu köyünde (HES) Hidroelektrik santralı yapımında çalışan işçiler 10 gündür mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kapanan yolların açık olmaması nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken 43 işçi, Malatya il Özel idaresi karla mücadele ekiplerince kurtarıldı. Bu bölgenin yoğun kar alması nedeniyle çalışmalar oldukça zor şartlar altında yapılıyor. Yer yer kar kalınlığının 1,5-2 metreyi bulduğu gözlendi.
Malatya İl Özel İdaresine ait olan bir dozer, iki kepçe, bir greyderle yol açma çalışmalarına devam ederken, sabah 08.00 saatlerinde başlayan yol açma çalışma neticesinde işçilerin bulunduğu şantiyeye saat 14.00 da ulaşıldı. Şantiyede mahsur kalan ve yiyecekleri tükenen 43 işçiye Aksu köylüleri sahip çıktı. Evlerinde yapmış oldukları ekmeleri getirerek işçilerin bir nebzede olsun ihtiyaçları giderildiği söylendi. Malatya’ya 35, Adıyaman’a 110 km olan Aksu köyü sakinleri, İl Özel İdaresi ekiplerine yol
açma çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, köy olarak Malatya’ya bağlanmak istediklerini söylediler.
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, aralıklı olan kar yağışı nedeniyle kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
’’Adıyaman’a bağlı Aksu köyünde (HES) Hidroelektrik santralı yapımında çalışan 43 işçinin 10 gündür mahsur kaldığı haberi bize geldi. Bu köy Adıyaman’a 110 km Malatya’ya 35 km, ekiplerimiz bu bölgede yol açma çalışmaları yapmaktadır. Sınırda olan bir köy bizde buraya araçlarımızı yönlendirerek orada mahsur kalan ve şehir ile iletişimleri kesilmesi sonucu yiyecek sıkıntısı çeken işçilere ulaştık. Sabah saat 07 den itibaren yaklaşık beş km kalan yolu saat 16.30 gibi açtık. Kar kalınlığı 1,5-2 metreyi
bulmakta, Uluköy-Sincik yolunda bir dozer, bir greyder ve birde kepçemiz çalışmakta. Burada mahsur kalan işçiler şantiyenin ve il özel idaresi araçları ile Malatya’ya gece saat 11.00 da getirilmiş bulunmaktadır. Kar yağışı devam ediyor. Bizler elimizdeki tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Bu çalışmaya katılan karla mücadele ekibine teşekkür ediyorum’."
Hidroelektrik santralı şefi Sait Aydın ise, "Yaklaşık 15 gündür aralıklı olan yağan kar burası ile şehrin ulaşım yolunu kapattı. Burada 43 işçimiz var. 10 gündür yiyeceğimiz tükendi. Elektrik yok. Burada bulunan Adıyaman-Aksu köylüleri evlerinde yapmış oldukları ekmekleri bize getirerek idare ettik. Şu sat itibariyle il özel idaresi ekipleri yolumuzu açtı. İşçileri Malatya’ya göndereceğiz. Buradan tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir