DÜNYA - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:54

ÇAYKUR RİZESPOR, KUPADA TUR ATLADI

A
A
A
ÇAYKUR RİZESPOR, KUPADA TUR ATLADI

Türkiye Ziraat Kupası 3. tur müsabakalarında Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Süper Lig takımı Gaziantepspor’u 3-2 mağlup ederek 4. tura yükseldi.
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, hedeflerinin kupa olmadığını ancak gidebildikleri yere kadar gideceklerini belirterek, "Hedefimiz kupa değil. Ancak bunu söylerken bu kazanmayacağımız veya mücadele etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Gaziantepspor karşısında kazanmak için mücadele ettik. Bugün kaybedebilirdik ve bu normal bir sonuç olurdu. Kazandık yine normal bir sonuç olarak bakıyorum. Keyifli bir maç oldu. Sonuçta kazandığımız iç,in
mutluyuz. Bu tür maçlar takımın öz güvenini yukarı taşıyan maçlardır. Tabiî ki dezavantajları da vardır. Kart cezaları olabilir, sakatlıklar olabilir. O nedenle bizim öncelikle hedefimiz kupa değildir, ligdir. Bugünkü başarı ve performansı ligde de göstermek bizi mutlu edecektir. Kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.
Çaykur Rizespor’un yeni transferi Fahri ise açıklamasında, "İlk maçımda güzel bir galibiyet aldık. Bu yıl Rizespor’un başarısı için elimden gelen mücadeleyi ortaya koyacağım" diye konuştu.
Çaykur Rizeporlu futbolcu Çağrı ise yaptığı açıklamada, "Kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Ligde ise hedefimize ulaşacağız" dedi.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Abdullah Ercan, kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek "Zevkli bir maç oldu. İki takımın da karşılıklı pozisyonları vardı. Ancak tek maçların stratejisi yüksek oluyor. Bunun sonucunda elendik, üzgünüz. Rizespor’u tebrik ederim" ifadelerini kullandı.
Gaziantepsporlu futbolcu Augustin de yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki kaybettik. Kupada iddialı olmak istiyorduk. Bir şeyleri başarmak istiyorduk. Rizespor bakıldığında kalite olarak bizden daha düşük görülse de bizden daha istekli oynadılar. Çok üzgünüz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir