POLİTİKA - 12 Ocak 2012 Perşembe 13:34

GÜL-ATAMBAYEV ORTAK BASIN TOPLANTISI

A
A
A
GÜL-ATAMBAYEV ORTAK BASIN TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un Yüce Divan’da yargılanması gerektiğine işaret ederek, "Benim şahsi kanaatim Anayasa’daki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde, Yüce Divan olarak" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile Çankaya Köşkü’ndeki baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerini sorularını cevaplandıran Gül, cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olması ve bir kez daha seçilemeyeceğine yönelik düzenlemenin mecliste olduğunun hatırlatılması üzerine, "Konuyla ilgili söyleyeceklerimi hep söyledim. Konuyla ilgili soruları başkalarına sorun" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’unu tutuklu yargılanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğinin hatırlatılarak, bu konudaki düşüncesinin ve Başbuğ’un Yüce Divan’da mı, yoksa özel mahkemede mi yargılanması gerektiği konusundaki şahsi görüşünün sorulması üzerine Gül, "Bu konudaki görüşümün ne olduğunu biliyorsunuz. Başbakanın dediklerini ben de destekliyorum. Bu konudaki düşüncemi gerek mecliste gerek başka yerde ifade etmiştim. Benim şahsi kanaatim
Anayasa’daki özel maddenin daha geçerli olduğu yönünde, Yüce Divan olarak. Konu hukuk tekniği ile ilgili bir konu. İlgili makamların, sorumlu kurumların kararına bakmak lazım" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir