GENEL - 01 Şubat 2012 Çarşamba 14:41

BİR ÖLÜM ÜÇ YAŞAM

A
A
A
BİR ÖLÜM ÜÇ YAŞAM

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Remziye Akkuş’un bir hafta sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi organlarını bağışladı üç kişi hayat buldu.
Alınan bilgiye göre, olay İskenderun’a bağlı Üçgünlük beldesinde bir hafta önce meydana geldi. Eşi Remziye Akkuş ile birlikte motosiklet ile akraba ziyaretine çıkan Salih Akkuş’un kullandığı motosikleti akrabası olan bir kişinin kullandığı minibüs tarafından sıkıştırıldı ve Salih Akkuş kaza yaptı.
Kazada başını minibüse çarparak ağır yaralanan Remziye Akkuş ambulans ile İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren ve bir hafta yoğun bakımda kalan Akkuş’un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Acılı ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine, dün gece geç saatlerde hastaneye gelen doktorlar, aileyle ve hastane yetkilileriyle görüştüler.
Ameliyatı gerçekleştiren Mersin Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Karaciğer Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Hakan Canbaz, hastanın kalbinin Gaziantep’e karaciğerinin Mersin’e böbreklerinin ise Ankara ve İzmir’de belirlenen hastalara nakledileceğini belirterek organ bağışıyla ilgili Türk toplumunun bilinçlendiğini söyledi.
Eşi Salih Akkuş ve damadı Sami Say ise Remziye Akkuş’un yaralanmasına neden olan kazanın kasıtlı olduğunu ileri sürerek bu konuda jandarmaya bilgi verdiklerini ve Türk adaletine güvendiklerini söylediler.
Remziye Akkuş’un organlarının alınması için planlanan operasyon sabah saatlerinde gerçekleşecekti fakat daha erken saate alındı ve sabaha karşı ameliyatla organlar alındı. Karaciğer ve iki böbrek sorunsuz alınırken Akkuş’un kalbinin donörlüğe elverişli olmaması nedeniyle alınamadı. Akkuş’un karaciğerinin Mersin Üniversitesi, böbreklerinden birinin İzmir Tepecik Hastanesi, diğerinin ise Ankara Başkent Hastanesine hastalara nakledilmek üzere gönderildiği öğrenildi. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa
Kiremitçi ve İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım’da gece geç saatlerde hastaneye gelerek böyle duyarlı bir davranışta bulunarak organları bağışladıkları için aileye teşekkür ettiler. Remziye Akkuş’un cenazesi İskenderun Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından İskenderun’a bağlı Üçgünlük beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Jandarma ise kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir