YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 15:43

KREDİ GARANTİ FONU BODRUM’A ŞUBE AÇILIYOR

A
A
A
KREDİ GARANTİ FONU BODRUM’A ŞUBE AÇILIYOR

Kredi Garanti Fonu’nun Bodrum’a şube açma kararı alması iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.
Yeni ve küçük işletmeler ile yatırımcı firmaların kredi taleplerinde en çok sıkıntı duydukları konu olan teminat sorunlarına çözüm üreten KGF Bodrum Şubesi açılıyor. Birçok işletme kredi alabilmek için karşısına çıkan teminat sorununu çözmüş olacak.
2007 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu Genel Müdürlüğü yapmakta olan, eski bir bankacı Hikmet Kurnaz KGF Bodrum Şubesinin açılması çalışmalarını sonlandırdı. Bodrum’un ekonomi durumunu da değerlendiren Kurnaz, “Geleceği açık olan bir bölge. Konutlaşmada henüz açığı kapatılmamış ve seyri süren bir durum var. Yavaş yavaş tatil için yapılan konutlar sürekli yerleşim tipine doğru bir geçiş söz konusu. Yazlıkçılar tipinden yerleşik tipe geçecek. Kalıcılığı açısından üniversitelerin belli bölümlerinin de Bodrum’a taşınması halinde nüfusun yerleşik nüfus kazanma özelliği kazanır. Ama bugün gördüğüm İçmelerde ki tershaneler gibi yaz kış kalıcı, sezonluğa bağlı olarak düşünülmeyen kalıcı faaliyetleri ekonominin içerisine katarsak büyük bir ekonomiye sahip. Sayın Kocadon, Turunçgiller Birliği tesisini gösterdi. O tesis işlemlerini yapar hale geldiği takdirde, hem istihdam açısından, hem de artık bu kez kışlık nüfus yaratma açısından da çok olumlu gelişmeler de Bodrum ekonomisine de artık kalıcı bir katkı sağlar. Merkezleri Bodrum dışında kalan işletmeler de Bodrum ekonomisini yanıltıcı hale getiriyor. Bu kesimleri de elimine ettikten sonra hem Bodrum ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bir ilçemiz” dedi.
Bodrumdaki iş adamlarına ve işletmelerede mesaj veren Kurnaz “Artık Bodrum’da KOBİ’ler açılsın. Kredi erişimizi kolaylaştırmak için Kredi Garanti Fonu nedir ve Kredi Garanti Fonunu yoğun olarak kullanmaları, Fonun kefaretini kendilerine bir moral bozukluğu gibi (yani bankalar bize kredi vermiyor, Kredi Garanti Fonu bizi bankalar nezdinde daha zor duruma düşürür gibi) düşüncelere girmemeleri gerekiyor. Kredi Garanti Fonları onlar için kurulmuş ve teminatlara bankaların kredileri teminata bağlayın diye işletme sermayesi, gayrı menkul alımına bağlamaları yerine işletme sermayesinin şirkette kalmasını sağlayan bir kuruluş olarak da Kredi Garanti Fonunu görmeleri gerekiyor” diye konuştu.
Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise, tüccarların bankalara verecek oldukları teminatlarda eksiklik yaşadıkları veya teminat bulamadıkları zaman banka kanalıyla müracaat edebileceklerini söyledi. Kredi Garanti Fonu’nun da alınacak kredinin yüzde 80’ine kadar kefil olduğunu kaydeden Kocadon “Bu tüccarımız ve banka için çok güzel bir avantaj. Bunun Bodrum’daki tüccar ve esnaf olan arkadaşlara çok yararlı olacağını düşündüğümüz için 2 yıldır her Ankara’ya gidip geldiğimde ziyaret ediyordum ve en nihayetinde de ikna ettik. Bodrum’daki ticari rakamların da çok büyük rolü var. Bodrum’daki rakamlar Muğla’daki ve ilçelerindeki rakamlardan çok daha büyük olduğu için Kredi Garanti Fonu Bodrum’da bir şube açmaya karar verdi. Kredi Garanti Fonun genel müdürü Hikmet beyi misafir ettik, dertleştik ve Şubat ayı başında da Kredi Garanti Fonunun şubesini Bodrum’da açıyoruz” edi.
BODRUM PARA PİYASASI RAHATLAYACAK
İpotek gösteremeyen ya da sahip olduğu menkullerin yeterli olmadığı durumlarda işletmeler sıkışıyor. Arsası, arazisi olanlar zaten ipotek olarak bankaya vermiş durumda olduğundan yeni yatırımlar için kredi talepleri geri çevriliyor. KGF burada devreye giriyor ve piyasanın açılmasına katkı sağlıyor. Bodrum ve Muğla piyasası açısından etkili olacağını ifade eden BODTO Başkanı Kocadon, çeki yazılan yada senedi protesto olan işletmeler ve şahısların kara listeye alınması ile kredi alma şansını kaybettiklerini kaydederek şunları söyledi; “Bu kara listelere Kredi Garanti Fonu kefil oluyor, o da ciddi bir avantaj. Ben kara listedeyim, banka bana artık kredi vermiyor diye bir sorun yok. Eğer sizin kara listede olsanız bile, iş kriterleriniz uygunsa Kredi Garanti Fonu onu değerlendiriyor, bankaya sizin adınıza kefil oluyor” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.