YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 15:18

UŞAK KENT KONSEYİ İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA 4 ADAY YARIŞACAK

A
A
A
UŞAK KENT KONSEYİ İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA 4 ADAY YARIŞACAK

Uşak Kent Konseyi Cafer Çankaya, ikinci olağan genel kurul toplantısını 19 Ocak tarihinde yapacaklarını bildirdi. Kongrede Kent Konseyi başkanlığına yeniden aday olduğunu ifade eden Çankaya, iki yılda yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.
Uşak Kent Konseyi’nde 2’inci kez olağan genel kurula gidiliyor. Yaklaşık 2 yıl önce göreve gelen Kent Konseyi Başkanı Cafer Çankaya’nın yanı sıra 3 isim daha başkanlık için yarışacak. 19 Ocak Perşembe günü yapılması beklenen genel kurulda başkanlığına; Cafer Çankaya, Uşak Gençlik Birliği Derneği Başkanı Ahmet Mıdık, Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet Gürten ve Uşak İçin Derneği Başkanı Zafer Aydın aday oldu.
Yaklaşık 175 oda, dernek ve kamu kurumu temsilcisinin oy kullanacağı genel kurul öncesinde açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Cafer Çankaya, yeni dönemde daha etkili olacaklarını savundu. Konseyin; kadın, gençlik ve engelli meclisleri kurarak kurumsal kimliğine kavuştuğunu dile getiren Çankaya, “Bu dönem bizim için çok önemli. Kurumsal anlamda altyapımızı tamamladık. Şimdi çalışma zamanı” dedi.
Konseyde yeniden belirlenecek yönetimin 2014’te yapılacak yerel seçimlere kadar görev yapacağını dile getiren Çankaya, “Geçen dönemde belediye hizmetleri, çevreyolu, demiryolu ve hastanelerin taşınması gibi önemli konuları masaya yatırdık. Yapılan görüşmelerde ortaya çıkan raporları ilgili birimlere sunduk. Yerel yönetim bizim kararlarımızdan yararlandı. Yeni dönemde bu çalışmalar artacak” dedi.
Uşak Gençlik Birliği Derneği Başkanı Ahmet Mıdık, konseyin siyasi partilere yakın isimlerden arındırılmasını isterken Ahmet Gürten de Konseyin Uşak için önemli olduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir