YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 16:01

GAP BÖLGESİ SULAMA MÜHENDİSLERİNE SÖKE’DE EĞİTİM

A
A
A
GAP BÖLGESİ SULAMA MÜHENDİSLERİNE SÖKE’DE EĞİTİM

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesinde görev yapan sulama mühendisleri, eğitim almak üzere Söke’ye geldi.
Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında düzenlenen eğitim gezisi kapsamında Söke’ye gelen sulama mühendisleri, Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM)’de 3 günlük eğitimlerinin ardından Menemen Uluslararası Tarımsal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’ne geçecek.
GAP Bölgesi illeri Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Mardin, Batman, Diyarbakır ve Şırnak illeri Tarım Müdürlükleri, DSİ, Sulama Birlikleri ve GAP Kalkınma İdaresi’nin sulama ve Ziraat Mühendisleri, eğitimleri kapsamında Söke Ovası Sulama Birliği’ni de ziyaret etti. Söke Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda, Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Ömer Yıldız, GAP’tan gelen konuklara Söke Ovası ve Sulama Birliği’nin genel yapısı ile ovanın sulama sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Sunumu izleyenler ve GAP’tan gelen konukları karşılayanlar arasından Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık’ta yer aldı.
GAP’ın ülkenin en büyük kalkınma projelerinden biri olduğunu ve projenin sulamaların devreye girerek kendisini göstermeye başladığını belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan İbrahim Şahin, GAP’ta sulamadan arzu edilen geri dönüşlerin alınabilmesi için eğitimlerin önemli olduğunu söyledi. Sulamaların ülkedeki işletmecilerinin Sulama Birlikleri olduğunu birliklerin tecrübelerinin kendileri için çok faydalı olduğunu belirten İbrahim Şahin; “Bu kapsamda Söke TAYEM’deki eğitimlerimizin ardından Söke Ovası Sulama Birliği’mizi ziyaret etmek istedik. Söke Ovası Sulama Birliği’nin gerçekten çok başarılı çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bizlere bu imkanı veren Söke TAYEM ve Söke Ovası Sulama Birliği’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir