GENEL - 24 Ocak 2012 Salı 14:41

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK`E ŞİKAYET DİLEKÇESİ

A
A
A
MALİYE BAKANI ŞİMŞEK`E ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Türk Büro-Sen Amasya Şubesi üyeleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Maliye çalışanlarının sıkıntılarını içeren dilekçeler yolladılar.
Dilekçelerin gönderilmesinin ardından PTT Amasya kargo servisi önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Amasya Şubesi Muammer Tufanoğlu, "Ülkenin dört bir yanından Maliye Bakanlığı’na dilekçeler yağacak. Sayın Maliye Bakanımızın bu dilekçe yağmuruna ve kendi bakanlığının çalışanlarına kayıtsız kalmayacağını temenni ediyoruz" dedi.
Maliye Bakanlığı’nın Türkiye’nin iktisadi açıdan ayakta durması açısından önemli bir durum olduğunu, Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının da ülke ekonomisi için parayı ve vergiyi toplayan, devletin hazinesini dolduran ve özveriyle çalışan memurlar olduğunu vurgulayan Tufanoğlu, "Türkiye için bu denli önemli olan Maliye Bakanlığı, diğer kamu kurumları arasında parmakla gösterilen örnek bir kurum iken, yapılan son uygulamalarla bu özelliğini kaybetmiştir. Bakanlık çalışanları arasındaki ücret
adaletsizliği çalışma barışını bozmuş, ülkeye büyük bir katkısı olan Maliye ve Gelir İdaresi personelini mutsuz hale getirmiştir. Sendika olarak Maliye Bakanlığı’ndaki ücret adaletsizliğini her platformda dile getirdik, çözüm aradık fakat yetkililer çağrımıza kulak tıkadı" diye konuştu.
Tufanoğlu, gönderdikleri dilekçelerin ardından istedikleri sonucu alamadıkları takdirde, ücret adaletsizliği giderilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
Basın açıklamasına, Türk Büro-Sen üyelerinin yanı sıra Türkiye Kamu-Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi de katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir