YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 18:48

AK PARTİ ÇORUM KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLGÜN GÜVEN TAZELEDİ

A
A
A
AK PARTİ ÇORUM KADIN KOLLARI BAŞKANI GÜLGÜN GÜVEN TAZELEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum İl Kadın Kolları 3. Olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda Arife Betül Gülgün, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Anitta Otel’de yapılan kongreye AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı. Daha önce kongreye katılacağı belirtilen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, hava muhalefeti nedeniyle programa katılamadı.
Kongrede bir açılış konuşması yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün, siyasete ilk atıldığı dönemlerdeki gibi heyecanlı olduğunu söyledi. AK Parti’nin bugünlere gelmesinde kadınların büyük rolünün olduğunu dile getiren Gülgün, yaptıkları çalışmalardan dolayı partili kadınlara teşekkür etti.
AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım ise, AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin büyük bir değişim sürecine girdiğini söyledi. Yıldırım, Türkiye’deki bu sürecin diğer dünya ülkelerine de örnek olduğunu belirtti.
AK Parti’nin bugünlere gelmesinde kadınların emeğinin göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Yıldırım, AK Partili kadınların her seçimde yüreklerini ortaya koyduğunu belirtti. Yıldırım, ayrıca partililerden birlik ve beraberliklerini bozmamalarını bunu yapmaya çalışanlara da müsaade etmemelerini istedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, görev süresinin sonunda mahalli idareler seçimleri öncesi vermiş olduğu sözlerin tamamını tutmuş olarak Çorum halkının karşısına çıkacağını söyledi. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne her seçimde oylarını artırdığını ve milleten aldığı güçle yoluna devam ettiğini ifade eden Başkan Külcü, 10 yıllık AK Parti iktidarında ülkeye her alanda büyük hizmetler yapıldığını söyledi.
Külcü, "Zaman içerisinde makamımız yükseldikçe, alçak gönüllülüğü öğrendik. Her zaman milletin efendisi değil, hizmetkarı olduk. 2002 yılında Türkiye’de 11 milyon 500 bin oy alan partimiz, oylarını diğer seçimde 16 milyon 500 bine çıkartı. Son seçimde ise bu oy oranımızı 21 milyon 500 bine çıkartarak, her dönem oranımızı yükselttik. Daha önceleri meclis anayasamı yapar diyenler vardı. Çünkü onlar mecliste değil, bir masa etrafından 3-5 kişi toplanıp anayasa yapanladır. Şuan anayasamız mecliste yapılıyor.
Şimdi bizim dönemimizde devletin her yerinde millet var. Milletimizin kalbinde sevgimiz daha da büyüyor ve daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.
2009 yılından bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Külcü, "Göreve başladığımız günden beri 189 kilometre altyapı yaptık. Bizden önce 9 yılda yapılan altyapı hizmetlerini biz 3 yılda yaptık. 3 yılda her sene 100 bin tondan fazla sıcak asfalt serimi yapıyoruz. Ayrıca bunu sadece Çorum’da değil, ilçelerimizde de yapıyoruz. 14 ilçemiz ve 24 beldemiz ile birlikte hepimiz kardeşiz anlayışı içerisinde yol alıyoruz. İlçe ve beldelerimiz için 2012 bütçemizden 2.5 milyon TL ek kaynak
çıkarttık. Bizler artık şunu iyi biliyoruz. Nereye gidersek gidelim, artık Çorum Belediyesi’nin hizmetlerini görüyoruz. Her mahalleye park yapacağız dedik ve bunun çalışmalarını çoğunlukla tamamladık. Kent park çalışmasında önemli ivmeler kazandık. Cumartesi Pazarı’nın olduğu yere yapacağımız park çalışmaları Nisan ayı içerisinde başlayacak. 2013 yılının sonunda Çorum’da 80 park yapmış olacağız. Ayrıca kadınların sosyal yaşamda bulunmalarını sağlayacak bir konuda da müjde vermek istiyorum. Şuanda
Velipaşa Konağı’nda verdiğimiz hizmeti şehrin tüm noktalarına taşıyacağız. Mimar Sinan Mahallesi, Ak Kent Mahallesi, İkbalevler ve Bahçelievler Mahallesi’nde belirlenen yerlere Velipaşa Konağı’nın kopyasını yapacağız. 2014 yılına kadar yani görev süremizin sonuna kadar ne söz vermişsek, hepsini teslim etmiş olarak halkımızın karşısına çıkacağız" diye konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, geçmişte ülkeyi bir cente muhtaç edenlerin bugün AK Parti’nin Çorum yaptığı hizmetleri sorgulamaya kalktığını belirterek, "İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar çiftçilerimize 700 milyon TL destek sağladık. Belediyemizin yaptığı çalışmalar ortada" dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Ceylan, tüm partililerin bir ve beraber olduğunu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün her zaman yanında olduklarını belirtti.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse de, AK Parti ile birlikte gençler ve kadınların siyasette daha aktif olmaya başladığını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir