GENEL - 20 Ocak 2012 Cuma 10:10

(ÖZEL HABER) ATATÜRK`ÜN DOLMABAHÇE`DEKİ SON GÜNLERİNİ DÜN GİBİ HATIRLIYOR

A
A
A
(ÖZEL HABER) ATATÜRK`ÜN DOLMABAHÇE`DEKİ SON GÜNLERİNİ DÜN GİBİ HATIRLIYOR

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde yaşayan 107 yaşındaki Salih Balcı, Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’ndaki son günlerini dün gibi hatırlıyor. Torunlarının torununu gören Salih dedenin 7 çocuk, 165 torunu bulunuyor.
Eşini 25 yıl önce kaybeden ve oğlu ile aynı evi paylaşan Salih Balcı, Atatürk ile ilgili yaşadığı anıları anlatırken gözleri doldu. Atatürk’ün çok cesur birisi olduğunu anlatan Salih dede, "1938 yılında Atatürk Dolmabahçe Sarayı’nda öldüğünde ben de orada askerdim. Atatürk, ölmeden önce zaman zaman birlikleri denetlemeye çıkardı. Bir gün benim askerlik yaptığım birliği denetlemeye geldi. Denetleme sırasında askerlere çeşitli konularda sorular sordu. Bana geldiğinde ise şekerin neden yapıldığını sordu.
Ben de ona pancar ve şeker kamışından yapıldığını söyledim" dedi.
Salih dede, Atatürk hayatını kaybettiğinde başında nöbet tutan paşaların yanında bulunduğunu da anlattı.
ASIRLIK SALİH DEDENİN 165 TORUNU BULUNUYOR
Babası ile aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki oğlu Salih Balcı, babasının bu yaşına rağmen hala çok sağlıklı olduğunu söyledi. Babasının torununun torunlarını gördüğünü belirten Salih Balcı, "Babam nüfus cüzdanında 1913 doğumlu görünüyor. Ancak babamın gerçek yaşı 107’dir. Bu yaşına rağmen babam şu an bile vakit namazlarını kılmak için camiye kimseden yardım almadan kendisi gidip gelmektedir. Babam yaz aylarında ise kendisine ait bahçesinde bulunan evinde tek başına kalır ve ağaçları sulayarak gününü
geçirir. Sadece Cuma günleri Cuma namazını kılmak için ilçe merkezine gelir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir