YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:51

3 AYDA TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

A
A
A
3 AYDA TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 3 ay önce boksa başlayan lise öğrencisi Eda Pala, katıldığı ilk turnuvada Türkiye üçüncüsü oldu.
Kayseri’de düzenlenen Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası’nda ferdi kategori 75 kiloda üçüncülük elde eden genç boksör, "Küçüklüğümden bu yana voleybol sporu ile uğraştım. İlçemizde boks antrenörünün gelişiyle başladığım boks sporunda Türkiye üçüncülüğü elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yeni hedefim şampiyonluklar yaşamak ve milli takıma seçilmek" dedi.
Merzifon kapalı spor salonunda erkeklerle birlikte antrenman yapan 17 yaşındaki Eda’nın turnuvaya kadar hiç ringe çıkmadığını, eldivenlerini kendi imkanıyla aldığını, mayosunu ise Amasya il merkezinde Boks İl Temsilciliği’nden temin ettiklerini belirten boks antrenörü Semih Korkmaz, şampiyonluğun şanssızlık eseri kaçtığını söyledi.
Makamında kabul ettiği başarılı sporcu ile antrenörünü tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, sporun her dalında başarılı sporcular çıkarmaya çalıştıklarını, ayrıca müdürlüğe bağlı kapalı spor salonlarını geç saatlere kadar halkın kullanımına sunduklarını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir