YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 15:18

TUREM MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN`DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

A
A
A
TUREM MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN`DAN 2011 DEĞERLENDİRMESİ

Kastamonu Turizm Eğitim Merkezi (TUREM), “2011 Yılı Değerlendirme” toplantısı düzenledi.
TUREM binasında gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ile Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, TUREM Müdürü Serkan Çalışkan, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Kısa yoldan hayata atılmak isteyen öğrencilere iş ve eğitim için TUREM’in imkan ve iş garantisi sunduğunu belirten TUREM Müdürü Serkan Çalışkan, mutfak, servis, kat hizmetleri ve ön büro bölümleri gibi çeşitli kurslar hakkında öğrencilerin eğitildiğini ve mezun olduktan sonra meslek sahibi olduğunu söyledi. Kastamonu TUREM mezunları, işletmelerin ilk tercih sebebi olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Özellikle Antalya’da bulunan beş yıldızlı turistik tesisler Kastamonu TUREM’li işsiz gençleri çalıştırmak istiyorlar. Bu işletmeler, her yıl öğrencilerimize kurum tanıtımlarını yapmak için okulumuzu ziyaret etmekteler ve Kastamonu TUREM öğrencisinin kalitesine güvendiklerini belirtmektedirler. İşletmeler, öğrencilerimizin mesleki bilgi, uygulama becerisi, mesleki etik ilkelere uygun yetişme tarzı bakımlarından tercih sebebi olduğunu belirtmektedirler. Alanında uzman kadromuzla okulumuz, hizmet endüstrisinin önemli bir ihtiyacı olan yetişmiş turizm elemanı boşluğunu dolduruyor” dedi.
TUREM’den mezun olan gençler, sadece Kastamonu’da bulunan turistik hizmet işletmeleri değil, ülkede turizmin en önemli illerinden kabul edilen Antalya başta olmak üzere birçok ilde yer alan işletmelerce de tercih edildiğini vurgulayan Çalışkan, “2010-2011 eğitim döneminde Kastamonu TUREM’e sadece Antalya’daki beş yıldızlı turistik tesislerden 620 stajyer öğrenci talebi geldi. Bunun ancak yüzde 10’u kadarı kurum tarafından karşılanabildi. 2011 yılında kurumdan mesleki eğitim alan tüm kursiyerler staj yerlerine yerleştirildiler. Son yıllarda ülkemize gelen turist sayısının 30 milyonu bulması ile turizm sektöründeki yetişmiş eleman açığı da oldukça büyümüş durumda. Bu durum turizm alanında istihdam edilecek ara eleman ihtiyacını daha da artırmıştır” diye konuştu. Kastamonu TUREM’in turizm hizmet endüstrisi alanında işsiz gençlere iş sağlayan bir meslek edindirme okulu şeklinde görüldüğünü ifade eden Çalışkan şunları söyledi:
“2011 yılında kurumumuzda 6 aylık teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan 89 TUREM mezunu Antalya’da bulunan 13 adet 5 yıldızlı otellere ve tatil köylerine Beceri Eğitimine (Staj) gönderilmiştir. Okulumuzun kurulduğu 1993-2011 arasında tüm alanlardan toplam 1333 öğrenci mezun olmuştur.” TUREM’in Turizm alanında ara eleman yetiştirmeye yönelik olarak mesleki eğitim çalışmalarında bulunan kurum şeklinde tanımlanabileceğini açıklayan Çalışkan şöyle devam etti:
“Türkiye’de yedi ilde bu amaçla kurulmuş toplam 9 adet Turizm Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Turizm Eğitim Merkezlerinden birisi de Kastamonu ilimizde bulunmaktadır. Kastamonu ilimizde 1993 yılında Turizm Bakanlığına bağlı olarak kurulan ve 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Turizm Eğitim Merkezi, özellikle örgün eğitim dışında kalan ve işsiz gençlere Aşçı Yardımcısı, Kat görevlisi, Servis elemanı ve Ön büro elemanı alanlarında mesleki eğitim sağlamaktadır. Türkiye’nin birçok ilinden eğitim görmek üzere gelen öğrenci adaylarımızın okula ön kayıt kabulü için, Ön büro elemanı alanı dışındaki alanlarda en az ilköğretim mezunu olması, Ön büro alanına kayıt yaptıracak olan öğrenci adaylarında ise en az lise mezunu olması şartı aranmaktadır. Ön kayıtlar, her yıl Ekim ayının ilk haftasına kadar alınmakta ve Ekim ayında yapılan mülakat seçmeleri neticesine göre öğrenci kesin kayıtları yaptırılmaktadır. Ön kayıt yaptırmak isteyen tüm adaylar kurumun 03662443598 no’lu telefonundan bilgi alarak ya da www.kastamonuturem.com web adresindeki kolay başvuru formunu doldurup ilgili evrakı kuruma göndererek de öğrenci adayı olabilmektedirler. Toplam bir yıl olan eğitim süresinin Ekim-Nisan ayları arasında kalan dönemini okulda teorik/uygulamalı olarak geçiren öğrenciler, Mayıs-Eylül arasındaki döneminde İşletmelerde Beceri Eğitimi (Staj) alarak mesleki deneyim sahibi olmaktadırlar.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Hatay’da ‘kuduz hastalığı’ alarmı Hatay’ın Defne ilçesinde büyükbaş hayvanlara saldıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından 2 mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Defne ilçesi Meydancık Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan tarihinde büyükbaş hayvanlara saldırması üzerine çiftlik işletmecisi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbar üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Defne Belediyesi harekete geçti. Defne Belediyesi ekipleri tarafından saldırgan köpek yakalanarak müşahede altına alındı. Saldırgan köpek karantina altındayken 23 Nisan tarihinde öldü. Hayvanın ölüm sebebi kuduz şüphesiyle kayıt altına alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından saldırgan köpekten alınan numune, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilerek analiz edildi. Adana’da yapılan analiz sonucunda saldırgan köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili yönetmelikler ve kararlar kararları doğrultusunda tüm kurumlarca koordineli olarak işlemlere başlandı. Bu çerçevede kuduz hastalığının merkezi olan Merkezi Meydancık Mahallesi ve bitişik olan Güneysöğüt Mahallesi’ne hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın kuduz şüpheli bölge başta olmak üzere tüm Defne ilçesi genelinde toplanmasına, aşılanmasına ve hastalık sönüşü yapılıncaya kadar bakım evlerinde tutulmaları kararı alındı. Hasta hayvan tarafından ısırılan insanlar var ise sağlık teşkilatı ile irtibata geçmelerinin sağlanmasına ve konunun Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilmesine, risk alanı içerisinde olası gelişebilecek ısırık vakalarının da aynı hassasiyetle takip edilmesine karar verilerek konu ile ilgili tüm tedbirler alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinesinde başlatılan kuduz hastalığıyla mücadele çalışması titizlikle devam ediyor.
Gaziantep Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından Gaziantep’teki çimento üreticilerine seslenerek, "Gaziantep’teki beton fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde Gaziantep’e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz" dedi. Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Keçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Gaziantep’te beton ve çimentodaki ücret artışları ele alındı. “Beton ve çimento ile ilgili bir şeyler yapmak gerek” Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Keçeci, "Gaziantep’te vatandaşların konut sahibi olması çok zorlaşıyor. 2+1 daireler 3 milyondan başlayıp 5 milyona kadar çıkıyor. Dar gelirli insanların da bunu alması çok zorlaştı. Bunun yegane sebebi maliyetler, maliyetlerin bir kısmını ise beton ve çimento oluşturuyor. Dolayısıyla yüksek fiyatlı beton ve çimento ile ilgili bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu konuda da belediyelerin öncülüğü bizim için çok önemli” dedi. “1 ay içerisinde fiyatlar Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız” Beton fiyatlarının Türkiye standartlarına getirilmediği takdirde beton santralleri kuracaklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile beton ve çimento üreticilerine çağrıda bulundu. Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak 10 bine yakın konut inşa ettik. Sizin de ifade ettiğiniz gibi son zamanlarda fiyatlarda anormal artışlar oldu. Ben buradan da beton firmalarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Neden Gaziantep Çimento fabrikası burada olduğu halde Türkiye’nin en pahalı hazır betonunu kullanıyor. Gaziantep’in fiyatları 1 ay içerisinde Türkiye ortalaması fiyatlarına gelirse problem yok, gelmediği taktirde biz de Şahinbey Belediyesi olarak gerekiyorsa işbirliği içerisinde, Gaziantep’e beton santrali kurup bunu halka daha ucuz fiyata veririz. Herkesin konut sahibi olmasını istiyoruz” diye konuştu.