YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 13:12

KIZILAY SİMAV ŞUBESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

A
A
A
KIZILAY SİMAV ŞUBESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Kütahya’nın Simav Kızılay Şubesi eksikliğini hissettiği lokale belediyenin sağladığı destek ve katkılarla görkemli bir açılışın ardından kavuştu.
Belediye’nin şehir merkezindeki İş hanında sembolik bir kira bedeli karşılığı tahsis ettiği teknolojik donanımlı ve 100 kişilik toplantı salonuna haiz lokal binasının açılış törenine Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, İlçe Müftüsü Şükrü İkiz, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay Simav Şubesi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Kızılay Simav Şube Başkanı Ali Ulus açılışta yaptığı konuşmasında Kızılay’ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında da insancıllığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olduğunu söyledi.
Bu güne kadar en büyük eksiklikleri olan kabul ettikleri lokal binası için belediyenin kendilerine şehrin en merkezi ve işlek yerlerinden biri sayılan iş hanında yer göstermesini anlamlı bulduklarını dile getiren Ali Ulus, “Yeni şubemiz ile bundan böyle Simav halkına daha kaliteli hizmet sunabileceğiz” dedi.
Afet anında teknik alt yapısı, tecrübeli ve cefakar personeli ile ülkemizde ve dünyada mağdurlara uzanan ilk elin Türk Kızılay’ı olduğuna vurgu yapan Başkan Ulus, “19 Mayısta yaşadığımız depremin ertesi günü daha gün ağarmadan Türk Kızılayı Simav’a gelmiş ve depremzede vatandaşlarımıza sıcak çorba ikramıyla görevine başlamıştır. Deprem sonrası yaşanan süreçte de Simav’da 6 bin 715 çadır, 24 bin 65 battaniye, 2 bin mutfak seti, 9 bin 44 yatak, 28 Haziran 2011 gününe kadar 379 bin 400 kişilik sıcak yemek, 5 adet ikram aracıyla 287 bin 500 kişilik sıcak çay ve çorba dağıtmıştır. Türk Kızılay’ı bu hizmetleri sunarken her türlü lojistik personel desteğini sağlayan, bu hizmet binamızı bizlere kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan’a da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Kızılay Derneklerinin hizmet binalarının kendilerine ait olduğuna dikkat çeken Ulus, “Simav Kızılay Derneğinin de kendine ait bir binasının olmasını arzu ediyoruz. Bu konuda vatandaşların bağış ve desteklerine ihtiyaç duyuyoruz. Kızılay Simav Şubesi olarak güçlenmek zorundayız. 19 Mayıs’ı unutmadan Kızılay bayrağı altında çoğalmalıyız. Simav’daki Kızılay dostlarını 1 fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, 7 TL giriş ve 7 TL’de yıllık üyelik bedeli ile birlikte derneğimize bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Kasım Karahan ile MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın konuşmalarının ardından tören İlçe Müftüsü Şükrü İkiz’in duasıyla son buldu.
Açılış törenine katılan çok sayıda vatandaşın sıraya girerek kanlarını bağışlaması görkemli törene ayrı bir anlam kazandırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir