YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 09:49

YOZGATLILAR SİNOP`TA `ARABAŞI GECESİ` YAPTI

A
A
A
YOZGATLILAR SİNOP`TA `ARABAŞI GECESİ` YAPTI

Sinop’ta yaşayan Yozgatlılar, öğretmenevinde düzenlenen ’arabaşı gecesi’nde bir araya geldi.
İlk kez gerçekleştirilen organizasyona, kent merkezi ve ilçelerde yaşayan Yozgatlılar büyük ilgi gösterdi. Çoğunluğunu kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlardan oluşan Yozgatlıların aileleriyle birlikte katıldığı programda davetliler renkli anlar yaşadı. Yozgat yöresine ait, genelde kışın soğuk günlerinde içilen ve özellikle gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla bilinen ’arabaşı’nı hazırlayan Yozgatlı bayanlar, hazırladıkları arabaşını davetlilere ikram etti. Gecede birbirleriyle tanışma fırsatı bulan ve Yozgat’ta yaşadıkları hatıralarını da anlatan hemşehriler, memleket hasreti giderdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde saz eşliğinde Yozgat yöresine ait türkülerle duygusal anlar yaşayan Yozgatlılar, birçok parçaya da hep birlikte eşlik etti.
Organizasyonu gerçekleştiren grupta yer alan Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan İşcan, amaçlarının Yozgatlılar olarak Sinop’ta dernek çatısı altında toplanmak olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan İşcan, "Geçtiğimiz günlerde sadece bir çay programı düzenlemiştik. Bugün Sinop’ta ilk kez arabayı gecesinde bir araya geliyoruz. Bu gece daha kalabalık bir Yozgatlı grubuyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Sinop’ta ikamet eden Yozgatlılar olarak amacımız bir dernek çatısı altında toplanmak. Kurmayı planladığımız dernek sayesinde Sinop’ta yaşayan Yozgatlı hemşerilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde bulunacağız. Onların sıkıntısı varsa beraber çözüm arayacağız" dedi.
Yozgat yöresine özgü damak tadı arabaşı yemeğini Sinoplulara da tanıtmak istediklerini kaydeden Serkan İşcan, "Yozgat’ta kışın sofralarımızın vazgeçilmez damak tadı olan arabaşını bugün konuklarımıza ikram ettik. Arabaşı yemeği, uzun kış günlerinde çorbayla yutulabilen bir damak tadımızdır. Yozgat’ta her evde muhakkak yapılmakta. Arabaşı kültürümüz çok eskilere dayanıyor. Hamurla birlikte çorbası pişirilerek kış günlerinde özellikle akşamları dostlar, akrabalar yakınlar bir araya gelerek arabaşı yemeği yerler" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir