GENEL - 25 Ocak 2012 Çarşamba 15:55

HAKKARİ`DEKİ PATLAMA ESNAFI DA MAĞDUR ETTİ

A
A
A
HAKKARİ`DEKİ PATLAMA ESNAFI DA MAĞDUR ETTİ

Hakkari’de meydana gelen patlamanın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen iş yerleri hasar gören birçok esnafın halen işbaşı yapamadığı belirtildi.
Ertunç İş Merkezi önünde meydana gelen patlamada 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeki Yeşil hayatını kaybederken, 3’ü polis 27 kişi de yaralanmıştı. Olayın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen halen iş yerlerini tamir etmekle uğraştıklarını belirten dükkan sahipleri, perişan olduklarını belirterek zararlarının biran önce ödenmesi gerektiğini belirtti.
OLAY ANINI ANLATTILAR
Patlamada iş yeri hasar gören Ayhan Kahraman ve Lezgin Saraç, halen olayın şoku içerisinde olduklarını belirtti. Ayhan Kahraman, "Patlama esnasında iş yerimdeydim. Patlama olunca elektrik gitti. Tavan kısmı üzerimize geldi. Korkup pencereden atlamayı düşündük ancak sonra kendimizi dışarı attık" dedi.
Patlamanın iş yerinin önünde meydana geldiğini belirten Lezgin Saraç ise, iş yerindeki cep telefonları ve elektronik malzemelerle birlikte yaklaşık 50 bin TL zararının olduğunu, kendisi gibi birçok esnafın mağdur duruma düştüğünü belirtti. Saraç, "Bakın esnaf olarak perişan durumdayız. Çoluk çocuğumuz aç. Başka bir gelirimiz yok. Gelirimiz sadece bu dükkanlardı. Dükkanları çalıştırıp o siftahla ailemizi geçindiriyoruz. Olay günü buradaydım, şiddetli bir patlama oldu. Hemen iş yerime girdim. Yeğenim
yerdeydi. Ramazan Kılıç isimli vatandaş yaralı ve yerdeydi. Hayatını kaybeden çocuk yerdeydi. Panik halindeydik, ne yapacağımızı bilemiyorduk. Sayın valimizin perişan olan esnafa acilen destek çıkması lazım" şeklinde konuştu.
VALİ TÜRKER ESNAFA TAZMİNAT ÖDENECEK
Hakkari Valisi Muammer Türker ise, esnafın mağduriyetini en kısa sürede gidereceklerini belirtti. Türker, "İlimizde üzücü bir olay meydana gelmiştir. Esnafımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz. İş yerleri hasar gören esnafın bize müracaat etmesini istedik. Şu anda müracaatları almaya devam ediyoruz. 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu kapsamında zararlar ödenecektir" ifadelerini kullandı.
"MOBESE KAMERALARI YAKINDA DEVREYE SOKULACAK"
Bir süre önce meydana gelen olaylardan dolayı göstericiler tarafından yakılmak suretiyle tahrip edildiği için devre dışı kalan MOBESE kameralarının yerine ise yenilerinin kurulduğu belirtildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, "Zaten MOBESE kameraları 3 yıldır çalışmıyordu. Yerine yenilerinin kurulması için ilgili firma çalışmalarını sürdürüyor. Firma çalışmaları bitirip emniyete teslim ettikten sonra kameralar devreye sokulacaktır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.