YEREL HABERLER - 08 Şubat 2012 Çarşamba 14:45

YILMAZ`DAN HÜKÜMETE `TOHUM` ÇAĞRISI

A
A
A
YILMAZ`DAN HÜKÜMETE `TOHUM` ÇAĞRISI

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Çukurova’da tohumculuğun büyük oranda İsrail’e bağımlı hale getirildiğine dikkat çekerek, bölgede yüksek teknolojili ’Tohum Üretme Merkezi’ kurulması halinde tohumda İsrail’e olan bağımlılığın da büyük ölçüde sona ereceğini savundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) MHP Grubu adına söz alarak kürsüde konuşan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Davos’taki ’one minute’ çıkışına atıfta bulunarak, “Sayın Başbakan, İsrail’e ’one minute’ dedi ama Türkiye’nin her yıl İsrail’e kaç milyon dolar tohum parası ödediğinden acaba haberi var mı? 10 yıldır iktidarda olan AK Parti Hükümeti, tohumculukta İsrail’e bağımlılığımızı ortadan kaldıracak hiçbir çalışma yapmadı. Ben bu kürsüden çağrıda bulunuyorum; Hadi gelin Çukurova’da yüksek teknolojili ’Tohum Üretme Merkezi’ kuralım. Bu merkezi ülkemizin en iyi ziraat fakültelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’nde kuralım. Bu konuda fakültenin bilimsel araştırmalar yapması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da buna destek versin. Böylelikle de tohumculukta İsrail tekeline muhtaç olmayacak hale gelelim. Var mısınız?” diye sordu.
“ADANA’DA İŞSİZLİK YÜZDE 20’DEN YÜZDE 30’A ÇIKACAK”
Pamuğun, ’Yeşilçam’ filmlerinde kaldığını ve sanayisinin gittikçe eridiği yorumunda bulunan Yılmaz, hükümetin uygulamış olduğu mevcut tarım politikalarının doğal bir sonucu olarak Adana’da 40 büyük fabrika kapadığını, bununla birlikte yaklaşık 50 bin kişinin işsiz kaldığını vurguladı. Yılmaz, “Pamuk, Çukurova’da bitmiş, mısır da aynı sona doğru ilerliyor. Çukurova çiftçisinin ekonomik koşullar ve hükümetin tarım politikası nedeniyle mısırdan vazgeçmesi halinde bu ürüne dayalı sanayi de duracak ve Adana’da yüzde 20 olan işsizlik, yüzde 30 seviyesine çıkacak. Şu anda görülen tablo bu yönde” dedi.
“ÇİFTÇİ HANGİ ÜRÜNÜ EKECEĞİNİ ŞAŞIRMIŞ DURUMDA”
Çukurova’nın, verimli ve bereketli topraklar üzerinde bereketli ve verimli topraklar olmasına rağmen, bölge çiftçisinin bugünkü durumundan memnun olmadığını anlatan Yılmaz, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Çukurova’nın içinden iki büyük nehir; Seyhan ve Ceyhan geçiyor ama bugün bu toprakların sadece yüzde 41’i sulanabiliyor. 10 yıl önce kiraz üreticileri bir kilo kirazla 6 litre akaryakıt alırken, bugün bir kilo kirazla ancak bir litre akaryakıt alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker, Adana’ya geldiğince Çukurova çiftçisiyle buluşturulmayıp, partili milletvekilleri, parti il başkanı ve iktidara yakın sivil toplum kuruluşlarının temsilcisiyle görüşüp gitmekte çiftçinin sorunlarından uzak tutuluyor” ifadesini kullandı.
“ÇİFTÇİDEN TRT’YE YÜZDE 2’LİK PAY KESİLMESİNE KARŞIYIZ”
Bugün çiftçinin tarlasına hangi ürünü ekeceğini adeta şaşırdığını iddia eden Seyfettin Yılmaz, “Gelin Çukurova çiftçisinin ayağına beraber gidelim ve çiftçinin sorunlarını dinleyelim. Çukurova çiftçisinin sorunları konusunda meclis araştırma önergesi vereceğim destekleyecek misiniz? Yoksa bu meclisteki parmak çoğunluğunuza dayanarak millet lehine olan önergeler ve araştırmaları muhalefet veriyor diye ret mi edeceksiniz?” diye konuştu. Çiftçilerden TRT’ye kesilen yüzde 2’lik payı da eleştiren Yılmaz, “Alın teriyle ekmeğini çıkarmak isteyen çiftçinin ürününden TRT’ye yüzde 2’lik pay almak istiyorsunuz. TRT, çiftçiye ne katkı sağlamaktadır ki bu payı alıyorsunuz? TRT iktidar yandaşlığı dışında ne ülkemizin kültürüne hizmet vermekte ne de yeni yetişen nesillerimize bu anlamda katkı sunuyor. Gelin bu durumu önleyelim. TRT’ye çiftçiden alınan yüzde 2’lik payın kesilmesine şiddetle karşıyız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir