GENEL - 26 Ocak 2012 Perşembe 13:16

CHP`Lİ GÖK VE TARHAN, DİKMEN VADİSİNDEKİ YIKIMLARI GÜNDEME GETİRDİ

A
A
A
CHP`Lİ GÖK VE TARHAN, DİKMEN VADİSİNDEKİ YIKIMLARI GÜNDEME GETİRDİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dikmen Vadisi’ndeki gecekondularda yaşayan insanların, kış şartlarında evlerinin yıkılacağını belirterek, buradaki çocukların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten karne hediyesi beklerken, yıkım haberi aldıklarını söyledi.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Dikmen Vadisi’nde evleri yıkılacak ailelerle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gök, evleri yıkılacak kadın ve çocukları göstererek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ortalığı karıştıracaklar, örgüt üyeleri, dediği kişileri size takdim ediyorum" dedi.
Gök, ellerinde karneleri ile basın toplantısına gelen çocukları işaret ederek, "Karne günü evlerine geldiklerine Melih Gökçek’ten top, balon beklerken, ertesi gün evlerinin yıkılacağı haberini öğrendiler" diye konuştu.
Gökçek’in dayattığı yıkım tehdidinin bu insanların barınma ve yaşam haklarını ihlal ettiğini belirten Gök, tüm kamuoyunun Gökçek’e kış şartlarında yıkım yapılmaması için baskı yapması gerektiğini söyledi.
Dikmen Vadisi’nde oturan Gülcan Bayram ve Sultan Biçer isimli kadınlar da Gökçek’e seslenerek, kış aylarında evden atılmak istenmediklerini ve kendi evlerine karşılık yine yaşadıkları yerden ev verilmesini istediklerini dile getirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir