YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 13:36

TOKAT`TA KARLA MÜCADELE

A
A
A
TOKAT`TA KARLA MÜCADELE

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kar yağışı sonrasında ana arterlerde sıkıntı olmadığını belirterek, "Şuan ekiplerimiz teyakkuz halinde çalışıyor" dedi.
Tokat’ta etkili olan kar yağışı sonrasında havanın eksi değerlere düşmesi ile birlikte yaşanan buzlanma sonucu bazı aksamalar yaşandı. Başkan Çiçek, Temizlik ve Fen İşleri’ne bağlı ekiplerin kaldırımlarda, okul önleri ve üst geçitlerde karla mücadele çalışması yaptığını söyledi. Duyarlı esnafın kendi işyeri önlerinde kar temizliği yapmasına teşekkür eden Başkan Çiçek, "Şuan il merkezinde yağan kar bazı bölgelerde 20 santimetre kadar ulaştı. Ama yollarımızda sıkıntı yok. Şuan ekiplerimiz teyakkuz halinde çalışıyor. Kış böylemi geçecek derken beklemediğimiz anda kar yağışı oldu. Taban sular ve tarım açısından olumlu olarak gördüğümüz kar yağışını hemşerilerimiz biraz daha dikkatli olursa kazasız atlatmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.
Tokat’ın yoğun olarak kar yağışı aldığına dikkat çeken Başkan Çiçek, "Kırsal kesimde birçok köy yolumuz hala kapalı. Ekiplerimiz özellikle dün eksi 8-10 dereceleri bulan hava sıcaklığından dolayı gece bazı bölgelerimizde tedbir amaçlı çalışma yaptı. Şuan şehir merkezinde ulaşımda sıkıntı yok. Ama bireysel anlamda gece ve sabahın erken saatlerinde bazı bölgelerde oldu. Belediye olarak bu bölgelerde tuzlama ve kumlama çalışması yaptık. Sürücülerimizin de gizli buzlanmaya karşı dikkatli olması gerekiyor. Acemi sürücülerimizin trafiğe çok fazla çıkmaması gerekiyor. Bu gecede yine benzer sıkıntılar yaşanabilir. Yollarda kar birikintisi olmadığı için greyderlerle çalışmamız olmayacak. Sadece bir kaç bölgede bu çalışmaları yaptık" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir