GENEL - 24 Ocak 2012 Salı 14:21

VAN GAR MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN AZMİ

A
A
A
VAN GAR MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN AZMİ

Van Gar Müdürlüğü personelleri, Van’da yaşanan yıkıcı depremlerden bu yana vagonlarda kalıp, konteynırlarda hizmet veriyor.
Van’da yaşanan 7.2 ve 5.6 şiddetindeki depremlerin ardından bir çok kurumun aksine Van Gar Müdürlüğü çalışanları büyük bir hizmet aşkı ile çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürdü. Depremin üzerinde 3 ay geçmesine rağmen kurum çalışanları Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından Van’a gönderdiği 540 yatak kapasiteli 10 yolcu vagonda aileleri ile birlikte kalarak konteynırlarda hizmet veriyorlar. Aydınlatması ve ısıtması da dahil tüm imkanların bulunduğu vagonlarda Devlet Demir Yolları’nın 150
personelin aileleri ile birlikte kaldığını anlatan Van Gar Müdürü Hasip Büyükgöl, depremin meydana geldiği saatten itibaren gerekli yol ve tesis kontrolü yapılarak hizmetlerini aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün bölgeye gönderdiği iki heyet gönderdiğini ve yapılan planlama doğrultusunda personelin fedakarca görevini yerine getirdiğini anlattı.
Bir ay boyunca çalışan personele ücretsiz yemek verdiklerini de ifade eden Büyükgöl, "Depremzedeler için bölgeye gönderilen yardım kömürü ile konteynırların taşımasını hiç aksatmadan yürüttük. Depremden bugüne kadar 50 bin ton kömür ile bin 124 adet konteynır taşıdık. Bu taşıma işlemleri halen devam ediyor. Bunun yanı sıra ithalat ve ihracat kapsamında İran’a giden ve gelen malları da biz taşıyoruz. Ayrıca hafta 3 gün boyunca yolcu taşımacılığını yapıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir