YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:56

AK PARTİLİLERDEN AMATEM İÇİN MTSO’DAN DESTEK TALEBİ

A
A
A
AK PARTİLİLERDEN AMATEM İÇİN MTSO’DAN DESTEK TALEBİ

AK Parti Mersin İl Teşkilatı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Mustafa Ongun, Mersin’de AMATEM açılması için Mersin ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’tan destek istedi.
AK Parti Mersin İl Teşkilatı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Ongun ve beraberindeki heyet, MTSO Başkanı Aşut’u ziyaret etti. Ziyarette, uyuşturucu kullanma yaşının gittikçe düştüğünü ve bunun önemli bir toplumsal sorun haline geldiğini belirten Ongun, bu alanda yaptıkları çalışmaları Başkan Aşut ile paylaştı. Ongun, Mersin’de bir AMATEM açılması gerektiğinin de altını çizerek, Aşut’tan destek istedi.
MTSO olarak öncelikle gençleri bir meslek sahibi yapmaya ve üreten, topluma yararlı olduğunu hisseden kişiler olmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Aşut da meslek edindirmenin konunun sadece bir yanı olduğuna dikkat çekti. Bu konunun çok yönlü olduğunu, aile ve eğitim taraflarının da bulunduğunu söyleyen Aşut, “Gençlere sosyal aktiviteler sağlanmalı. Spor ve kültürel faaliyetlere kolay ulaşmaları sağlanmalı. Bu anlamda MTSO olarak Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde yaptırdığımız Toplum Merkezleri bu bilinci vatandaşımıza vermektedir. Açtığımız Meslek Lisesi ve destek olduğumuz meslek liseleri işin meslek kazandırma kısmını götürmektedir. Başka bölgelerde de destek olduğumuz Toplum Merkezleri var. Ancak, bu konuda yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Gençleri bu alışkanlıktan uzak tutacak spor alanları mahalle aralarına daha çok yayılmalıdır. Eğitimleri mutlaka tamamlanmalıdır. Toplumun kendilerine değer verdiği gösterilmelidir. Bunlar bizim evlatlarımızdır. Bu çocuklarımız bir toplum düşmanı olarak yetişmemelidir. Gençlerimizin ruh ve beden sağlığını korumak tüm kurum ve kuruluşların görevidir. MTSO olarak sadece kentin ekonomik sorunlarına eğilmesi gereken bir kurum olarak görmedik kendimizi. Kentimizin, insanımızın var olan tüm sorunları bizim ilgi alanımız içindedir. Bu konuda da elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir