Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları, beslenme konusunda vatandaşları uyararak, çiğ köfte bulgurunun besleyici yönden değerli olduğunu ancak çiğ etin bağırsak parazitlerine yol açabileceğini belirttiler.
Dengeli beslenme konusunda açıklama yapan Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Güzelçiçek, Şanlıurfa’nın yöresel yemekleri konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları da belirledi. Yapılan açıklamada Şanlıurfalılara şu uyarılar yapıldı: "Çiğ köftenin içinde özellikle bulgur besleyici yönden değerlidir. Ancak çiğ et bağırsak parazitlerine yol açabilir. Lahmacunda ise mümkünse yağsız et kullanıp, içine sıvı yağ bırakılabilir. Hayvansal yağlardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.
Fırın yemekleri ise ağır ateşte pişirilmelidir. Üzeri, kapak veya alüminyum folyo ile kapatılmalıdır. Bu şekilde yemeğin yanması engellenir ve daha lezzetli olur.Çocuklarımızın da bu mevsimde, şekerli yiyecek tabir ettiğimiz, çikolata, kola, ve bu tür gazlı içecek içmememeleri gerekiyor. Genellikle süt, ayran içmeli bol bol meyve tüketmeleri gerekiyor. Sağlık Bakanımızın çok güzel bir cümlesini burada ifade etmek istiyorum. İstediğiniz her şeyden yiyin ama az tüketin" dedi. Besinleri satın almada,
hazırlamada ve pişirmede dikkat edilecek hususları da açıklayan Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, besinleri satın alırken besleyici değeri yüksek, fiyatı ucuz olanların tercih edilmesi gerektiğini belirttiler.