YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 11:25

BAĞCILAR BELEDİYESİ KADIN KURSİYERLERE SERTİFİKALARINI VERDİ

A
A
A
BAĞCILAR BELEDİYESİ KADIN KURSİYERLERE SERTİFİKALARINI VERDİ

Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde açılan meslek edindirme kurslarına katılarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan 140 kadına sertifikaları verildi.
Bağcılar Belediyesi’nin İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarına katılan 140 kadın, 2 buçuk ay süren kursun sonunda Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Çağrı merkezi operatörlüğü, bilgisayarlı muhasebe, evde çocuk bakımı, hasta ve yaşlı bakımı ve aşçılıkla ilgili olarak açılan kurslara katılan kadınlardan bir kısmı iş sahibi oldu. Açılış programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kursiyerleri tebrik
etti. Bağcılar’da kadın ve engellilere yönelik özel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, kadın ve engellilere yönelik hazırlanan projelere değindi. Avrupa Birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan kazanılan projelere de değinen Çağırıcı, "Bu tür projelerde öncü bir belediyeyiz" dedi.
İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun da, Türkiye’de kadınların yüzde 28’inin çalıştığı bilgisini vererek, "Artık bir kişinin çalıştığı ve dört kişinin tükettiği dönem bitti. Kursa katıldığınızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.
Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan da, kadınların hayatın dışında düşünülemeyeceğini söyledi.
Konuşmalarının ardından kurs eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.