YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 13:17

RESİM VE HEYKEL ALSANCAK`TA BİR ARADA

A
A
A
RESİM VE HEYKEL ALSANCAK`TA BİR ARADA

"Barış Akın ve Burçak Güner Gölgeli Resim ve Heykel Sergisi" açılışı Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Uzun yıllardır süren arkadaşlıklarını birlikte açtıkları sergiyle pekiştiren Barış Akın ve Burçak Güner Gölgeli, eserlerini ilk kez İzmirliler için sergiledi. "Bunlar daha önce yapılmış mıydı?" temalı sergi canlı müzik eşliğinde sanatseverlerle buluştu.
Doğal ve günlük hayattan malzemelerin kullanıldığı sergide aynı zamanda teknolojiyle sanatı birleştiren eserler de dikkat çekti. Burçak Güner Gölgeli’nin yağlı boya, yağlı pastel, kara kalem, tükenmez kalem, pilot kalemle yaptığı resimlerde portre ve insan figürü çalışmaları büyüledi. Barış Akın’ın doğal taş ve ağaç kökleri üzerinde çalışarak oluşturduğu heykeller gerçeklik ve hayal gücünü tek noktada birleştirdi. Bedri Baykam’ın ’Bunlar daha önce yapıldı’ isimli çalışmasını örnek gösteren ikili şöyle konuştu: "Batının ’bu işi sadece biz yaparız’ tavrına karşı, bir başka coğrafyada dikkate alınacak işler yapıldığını gösteriyoruz. Biz de ’Bunlar daha önce yapılmış mıydı’ diye soruyoruz. İnsanların birbirine yabancılaştığı, yalnızlaştığı bir ortamda bugüne kadar ürettiklerimizi faklı bir sahada seyirciyle buluşturmak istedik. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan sanatın ve sanatçının yanında duruşuyla bize güven ve cesaret veriyor. Sergimizi burada gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz."
"Barış Akın ve Burçak Güner Gölgeli Resim ve Heykel Sergisi" 24 Ocak’a kadar İlk kez Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir