YEREL HABERLER - 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:58

EREĞLİ BELEDİYESİ`NDE YENİ TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

A
A
A
EREĞLİ BELEDİYESİ`NDE YENİ TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinde çalışan memurların, 15 Şubat 2012-15 Şubat 2014 arası dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen bir törenle imzalandı.
Kdz. Ereğli ilçesi belediyesinde çalışan memurların 15 Şubat 2012-15 Şubat 2014 arası dönemi kapsayan toplu iş sözleşmesi Tüm Bel Sen olan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Erol Yılmaz, bazı sendika yöneticileri ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yanı sıra personelinin de hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. Karadeniz Ereğli Belediyesi ile tüm Bel Sen arasında imza altına alınan yeni sözleşmeye göre, bir önceki sözleşmede memur maaşlarına yapılan 600 TL tutarındaki zamma yaklaşık yüzde 10 oranında ilave yapıldı. Yapılan bu ilave ile birlikte 600 TL tutarındaki zam 670 TL’ye yükseldi. Ayrıca, belediye memurlarının yıl içinde aldıkları 400 TL tutarındaki ikramiyeler de 500 TL oldu. İmza töreni öncesi Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür duygularının ifadesi olarak çiçek takdim eden tüm Bel Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz, “Bu güzel kış gününde sizinle birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bütün memur arkadaşlarımızla birlikte yanınızdayız. Yeni toplu sözleşmelerinin hem Kdz. Ereğli Belediyesi çalışanlarına hem de halka hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, amaçlarının belediyeyi daha iyi noktalara getirmek olduğunu belirterek, “Bizler de hem sizleri hem de çalışma arkadaşlarımızı seviyoruz. Arkadaşlarımızın daha fazla verim verebilmesi için onların ekonomik durumlarına kısmen yardımcı olmaya çalışıyoruz. En büyük hayalim de bu, yıllardan beri aynı şeyi söylüyorum. Cumartesi ve pazar günler arkadaşlarımızla birlikte geç saatlere kadar çalışmamıza rağmen işçilerin toplu sözleşme haklarını verebiliyoruz, ama memurlarımıza veremediğimiz için büyük bir azap içerisindeydim. Sizlerle birlikte bu yolu denedik. Bu yolla arkadaşlarımıza az da olsa yardımda bulunuyoruz. Gelen haberlerden, arkadaşlarımızın da bu durumdan çok memnun olduklarını biliyorum. Bütün amacımız, sorunlardan uzak biçimde Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni daha da güçlendirmek, belediyemizi daha iyi noktalara getirmek. Bütün sevdamız bu. Arkadaşlarımızın da bu duygular içerisinde olduğuna inanıyorum. Bizler çalışıp Karadeniz Ereğli’ye hizmet ettikçe vergileriyle bizi destekleyen, bizim patronumuz olan ve kendisinden maaşımızı aldığımız halka güler yüzlü ve daha iyi hizmet etmek suretiyle bunların karşılığını vermiş olacağız. Halkımızın ödediği vergilerle ben de maaşımı alıyorum, çoluk-çocuğuma bakıyorum. Şartlar ne olursa olsun, vatandaşlardan gelen talepler yanlış da olsa, yasaya aykırı hiçbir iş yapmayacak olmamıza rağmen herkese güler yüzlü davranacağız. Vatandaşlar konuları bilmeyebilirler. Biz her şeye rağmen onları güler yüzle belediyeden göndereceğiz. Çünkü onların verdiği vergilerle biz çoluk-çocuğumuzun rızkını kazanıyoruz. Zaten benim personelim bu bilinçte. Yıllardan beri birlikte çalışıyoruz. Onlara güveniyorum” diye konuştu. Toplu sözleşmede Türkiye geneline örnek olsun diye hükümetin yapacağı düzenlemeler için iyi olur kanaatiyle bir miktar daha artırım yaptıklarını belirten Posbıyık şunları söyledi:
“Biz ileride Türkiye’ye örnek olmak istedik. Karadeniz Ereğli Belediyesi her zaman örnek olmak istiyor. Bu sefer de memurlarımızın hem ikramiyelerine hem de maaşlarına biraz daha artırım yaptık. Allah onlara aile ocaklarında, çoluk-çocuklarıyla birlikte sağlık içerisinde paralarını harcamak nasip etsin. Hep sağlıklı olmalarını diliyorum. Birlik-beraberlik içerisinde Karadeniz Ereğli’yi çok daha iyi noktalara getireceğimize yürekten inanıyorum. Bu arada sendikamızın başkanı ve yönetim kurulu üyelerine de duyarlılıklarından ve samimi sözlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”
Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz da, Posbıyık ve tüm belediye yetkililerinin bu sözleşmede de gereğini yaptıklarını kaydederek, “Tüm arkadaşlarımın yüzünden bu belli oluyor. Siz Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yine örnek oldunuz. Geçen sefer sizinle olan görüşmemizde yaptığınız konuşmalar da kamuoyunda büyük yankı bulmuştu. Karadeniz Ereğli Belediyesi ile yaptığımız bu sözleşme diğer belediyelerle yapılacak olan sözleşmeler için de iyi bir örnek teşkil ediyor. Dolayısıyla da Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak örnek olma vasfınız hala devam ediyor. Ben size tüm memur arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan bu konuşmaların ardından Kdz. Ereğli Belediyesi’nde çalışan memurları kapsayan ve 15 Şubat 2012 ile 15 Şubat 2014 tarihleri arasındaki dönemde geçerli olacak yeni sözleşme Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erol Yılmaz tarafından imzalandı. İmza sonrası duygularını dile getiren Erol Yılmaz, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin memurların sözleşmesine gösterdiği bu hassasiyetin diğer belediyelerde de gösterileceğini umut ettiğini ifade ederek, “Bizler de bu hassasiyetleri yaşadıkça çalışanlarımızın psikolojik olarak verimi artıyor. Çalışma sevgisi artıyor. Dolayısıyla bizler de bu motivasyonla birlikte çalıştığımız zaman halka hizmette ve halka yaklaşımda çok daha başarılı oluyoruz. Gerçi memur arkadaşlarımızın işleriyle ilgili gerekli hassasiyetlerini gösterdiklerini düşünüyorum. Bugüne kadar hiçbir şikayet almadık. Bu uğurda 20 yıllık bir mücadele verildi. Birçok arkadaşımız baskılarla karşı karşıya kaldı. Hayatını kaybedenler oldu. Onları da saygıyla anıyorum. Bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sözleşmenin imzalanmasından sonra duygularını dile getiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise şunları söyledi:
“Maddi ve manevi yönden personelime yardımcı olabiliyorsam, onlara güler yüzle karşılık veriyorsam, onlardan da öncelikli isteğim halka aynı güler yüzlülükle yaklaşmalarıdır. Halka nazik davranmanızı istiyorum. İşleri olmasa bile bunun nedenlerini bıkmadan ve sabırla anlatmanızı istiyorum. Bizim patronumuz Kdz. Ereğli’de yaşayan insanlardır. Bana bu sözleşme için teşekkür etmek istiyorsanız, öncelikle Kdz. Ereğli halkına güler yüz göstererek hizmet vermeye devam edeceksiniz. Bu benim için yeterlidir. Yeni sözleşmenizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Aile ocaklarınızda paranızı güle güle harcayın.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir