YEREL HABERLER - 22 Ocak 2012 Pazar 14:01

AK PARTİ BURSA İL KONGRESİ NİSANDA BAŞBAKANIN İŞTİRAKİYLE YAPILACAK

A
A
A
AK PARTİ BURSA İL KONGRESİ NİSANDA BAŞBAKANIN İŞTİRAKİYLE YAPILACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ın başarılı yönetimi ile ilçe kongrelerini tamamladıklarını, il kongresinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ajandasına göre nisan ayında belirlenecek bir günde yapılacağını söyledi.
Muhalefetin, Bursa’nın geçmişte olduğu gibi 2012 genel bütçesinden de yeterli payı alamadığına dair tenkitlerine cevap veren Arınç, "2023 vizyonumuz ile alakalı bütün yatırımları yapıyoruz. Bursa-Bilecik arasında yapılacak ve şehri hızlı tren ağına bağlayacak hattın sözleşmesi imzalandı, yapımına başlanıyor. Samanlı Sağlık Kompleksi ile alakalı yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen, engelleri aşarak, vatandaşımızın büyük memnuniyet ifade ettiği sağlık hizmetleri konusunda köklü bir çalışma başlatacağız. Bu kompleksi 4 yıllık görev süremizde tamamlayacağız. Bursa Teknik Üniversitesi’nin yer meselesini de önümüzdeki günlerde çözüyoruz. ’Bursa’nın Ankara’da lobisi yok ki karşılığını alsın’ diyenlere cevabım, Bursa’nın lobisi de var, bakanı da var" dedi.
Bursa’nın devlete verdiğinin hepsini geri almasının mümkün olmadığının altını çizen Arınç, "O zaman Bitlis, Siirt, Sinop, Tunceli nasıl kalkınacak? Tunceli verdiği kadar alsın, Van verdiği kadar alsın dersek, bu iller kalkınabilir mi? 100 verdik, 100 isteriz dersek, Van’a o zaman 3 gidecek. Biz depremden sonra Van’a 3 bin gönderdik. ihracatta 2. şehiriz. 13 organize sanayi bölgemiz çalışıyor. 2012’te de genel bütçeden 10 katrilyonluk bir katkı alıyoruz. Bu dinamik şehir hizmetlerden mahrum kalmaz. Bazı projelerde 2 milyon lira iz bedeli koyuyoruz. Bir işe başlamak için yüzde 10 ödenek olması şartı var. Eskiden 1 lira konurdu. Barajları, göletleri, adliye saraylarını yapacağız. Bursa bu hizmetleri alacak" diye konuştu.
Yarım kalan tesisleri gündemlerine aldıklarını kaydeden Arınç şunları söyledi:
"1995’te temeli atılıp bırakılan Nilüfer’deki kapalı spor salonunu, kapasitesini 7 bin 500’e çıkartıp 30 milyon liraya 500 günde tamamlamayı hedefliyoruz. Bursa’da birçok kongreler, toplantılar yaptık. Şimdi haziran ayında İletişim şurasını yapacağız. 4-5 Şubatta basın camiası ile iletişim fakülteleri dekanlarını Bursa’da bir araya getireceğiz" diye konuştu.
Bursa Polis Evi’ndeki kahvaltılı basın toplantısının sonunda, Merve Dinç isimli ressam, Arınç’a kara kalem portresini hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir