YEREL HABERLER - 24 Ocak 2012 Salı 16:31

SUŞEHRİ’NDE YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

A
A
A
SUŞEHRİ’NDE YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Suşehri Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanlığı tarafından, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan yaban kuşları için 400 kilogram yem bırakıldı.
Balkara köyü kırsalında, dernek yöneticileriyle birlikte doğaya yem bırakan Suşehri Avcılık ve Atıcılık Dernek Başkanı Mehmet Aydoslu, Orman ve Su İşleri İl müdürlüğüne bağlı Orman ve yaban Hayatı koruma müdürlüğünden gönderilen 400 kilo yemi ilçenin değişik bölgelerinde bulunan yerlere attıklarını söyledi.
Aydoslu, "Bölgemizde en çok kuşların bulunduğu, Çakırlı köyü, Polatderesi ve Eski Sivas yolu olarak bilinen Karabayır yolu üzerinde bu yemleri yaban hayvanları için Dernek üyelerimiz ile birlikte dağıtımını gerçekleştirdik. Şuanda elimizde yeteri miktarda yemimiz bulunmaktadır. Amacımız doğal hayatta bulunan yaban hayvanlarını aç bırakmamaktır" dedi.
Aydoslu, “Gerçek avcılar ava gitmiyor. Şuanda bohçacı tabir edilen avcılar daha çok ava gidiyor. Bu konuda çok hassas olacağız. Bundan sonra İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerle bu bohçacı tabir edilen kaçak avcıların peşine düşeceğiz. Yani bohçacı dediğimiz avcılar, Elleirnde hiçbir avcılık belgesi olmayanlardır. Bunlar gelecekler avcılık belgelerini alacaklar o zaman avlarını daha rahat yapacaklardır” diye konuştu.
Suşehri ve çevresinde yeteri kadar kekliğin olduğuna değinen Aydoslu, “Şuanda bıraktığımız yemlerde, Bölgemizde bol miktarda olan Keklik, Serçe, Çulluk ve karatavuk tabir edilen hayvanlar bu yemlerden faydalanacaklarıdır. Çünkü bu aydan sonra Kar yağışının fazla olmayacağını tahmin ediyoruz. Şuandaki yemlerde onlara yetecektir” dedi.
Yem dağıtımına, Suşehri Avcılık ve Atıcılık Derneği 2.ci Başkanı Tuğrul Aydoslu, Dernek Üyesi Orhan Sezgin eşlik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir