YEREL HABERLER - 27 Ocak 2012 Cuma 15:37

SİMAV’DA KAÇAK EKMEĞE GEÇİT YOK

A
A
A
SİMAV’DA KAÇAK EKMEĞE GEÇİT YOK

Kütahya Simav Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, açıkta satılan ve halkın sağlığını tehdit eden gıda maddelerine karşı yürüttükleri kontrollerine devam ediyor.
Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen ve halkın sağlığını tehdit eden kaçak ekmeğe karşı göz açtırmayan zabıta ekipleri, halk pazarında yaptıkları denetlemelerde ele geçirdikleri 20 ekmeğin satışına mani oldu. Ekipler ele geçirdikleri 20 ekmeği pazar dağıldıktan sonra sahiplerine teslim etti.
Vatandaşları açıkta satılan ekmeklere karşı uyaran Simav Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Eraş, açıkta ekmek satışına izin verilmeyeceğini ve bundan sonra satış yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlem başlatacaklarını kaydetti.
Zabıta Müdürü Eraş, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürürlüğe koyduğu ‘Ekmek ve Ekmek çeşitleri Tebliği’ uyarınca açıkta ekmek satışı yasaklanmıştır. Halkın en temel gıda maddelerinin başında gelen ekmeğin nerede, nasıl ve hangi tür undan imal edildiğinin bilinmesi gerekmektedir. Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen bu tür ekmekler halk sağlığını tehdit etmektedir. Bunun yanında ekmek üretiminde yasa ve yönetmeliklere uygun olarak hizmet veren ekmek fırınları haksız kazanç nedeniyle mağdur olmaktadır. Devlete vergi ödeyen, istihdam sağlayan bu tür işletmelerin korunması gerekmektedir. Asıl olan ise halkın sağlığıdır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir