YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 12:31

SMA HASTASI ELİF ECE`YE DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

A
A
A
SMA HASTASI ELİF ECE`YE DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

İki çocuklarını kas erimesi hastalığından kaybeden bir aile, üçüncü çocuklarıda aynı hastalığa yakalanıca yıkıldı.
Spinal müsküler atrofi (SMA Tip 1) (Kas Erimesi) hastalığı nedeniyle iki çocuklarını kaybeden Ümit ve Emine Küçüközcü çifti, 3. çocukları Elif Ece’de de aynı hastalığın çıkması üzerine hayatları kabusa döndü.
1 yaşına giren Elif Ece’ye makinelere bağlı hasta yatağında doğum günü partisi düzenleyen Küçüközcü çifti, acılarını bir günlükte olsa bir kenara bırakıp bebekleri Elif Ece’nin ilk doğum gününü kutladılar.
Ümit ve Emine Küçüközcü çifti, Elif Ece’nin uzun süre hayatta kalmayacağını bildiklerini ama bu acı gerçeği akıllarına getirmek istemediklerini ifade etti. Emine Küçüközcü, "bu hastalık bizden iki bebeğimizi aldı. 3. bebeğimiz Elif Ece de bu hastalığın pençesinde" dedi. Elif Ece’nin 1 yıllık kısa yaşamının çok büyük bir bölümünü hastanelerde geçirdiğini anlatan Emine Küçüközcü, şöyle konuştu: "Kızımız hayatını cihazlara bağlı sürdürmek zorunda, çok pahalı olan bu cihazları alamadık. Ancak, Turgutlu
Kaymakamlığı bize destek oldu. Kaymakamımız Nazmi Günlü’ye çok teşekkür ederiz. Onun sayesinde alınan cihazla artık kızımıza evimizde bakabiliyoruz. Böylesine yorucu ve bir o kadarda üzücü bu tablo karşısında yapılabilecek fazla bir şey yok."
Bugün kızının 1. doğum gününü kutladıklarını anlatan Emine Küçüközcü, şunları söyledi: "Kızımızın doğum gününü yapabilmek bile bizim için çok büyük mutluluk. Bu filmin acı sonla biteceğini bilmemize rağmen yine de Elif Ece ile uzun yıllar geçirmek istiyoruz ama umarız bu hastalık buna izin verir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir