GENEL - 19 Ocak 2012 Perşembe 16:45

KAR SAFRANBOLU`NUN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTI

A
A
A
KAR SAFRANBOLU`NUN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATTI

Karabük ve Safranbolu’da dün akşam saatlerinde yağan kar çevreye güzellik kattı. Kent merkezlerinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 50 santimetre oldu.
Kar yağışının okulların yarıyıl tatilinin olduğu hafta sonuna denk gelmesi en fazla çocukları sevindirdi. Beşbinevler Mahallesi’nde oturan çocuklar ellerine aldıkları kızak ve poşetlerle birbiri peşine dizilerek kaymanın tadını çıkardı. Çocuklar kızakla kayarken, anneleri de yılların özlemini kaçamak kayarak giderdi. Çocuklar, kar yağışının okulların tatil gününe denk gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu fırsatı kızak kayarak ve kartopu oynayarak yaşadıklarını belirtti.
Beyaz örtü özellikle kuşların ekmek mücadelesini de zorlaştırdı. İstasyon ve Hürriyet caddesini mesken tutan güvercinlerin imdadına esnaf yetişti. Kar nedeniyle aç kalan kuşlar, esnafın kar üstüne attığı ekmek parçalarını yiyerek karnını doyurdu. Güvercinlerin, diğer günler hiç inmedikleri kaldırıma inerek, esnafın attığı ekmek parçalarından yemesi ilginç kareler oluşturdu.
KAR SAFRANBOLU’YA GÜZELLİK KATTI
Kar yağışı Safranbolu’nun güzelliğine güzellik kattı. Tarihi evlerin üzerini kaplayan beyaz örtü, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Hükümet Konağı ve Cinci Han ile Arasta Çarşısı gibi tarihi ve turistik mekanların güzelliği karın güzelliği ile pekişti. Turistler ve vatandaşlar karlı mekanları cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile çekerek ölümsüzleştirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir