YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 15:28

ANNELERDE SERTİFİKA SEVİNCİ

A
A
A
ANNELERDE SERTİFİKA SEVİNCİ

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Hatay’da 3 yıl içinde 75 bin 141 vatandaşa okuma yazma öğretildi. İlimizde inşallah okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayacak.” dedi.
Vali Lekesiz, Samandağ ilçesinde düzenlenen törende “Ana Kız Okuldayız” kampanyasını başarıyla tamamlayan 61 kursiyere sertifikalarını verdi. Törende konuşan Vali Lekesiz, 21. yüzyılda, iletişim, üretim ve ulaşım alanlarında büyük gelişmeler yaşandığını belirterek bu yeniliklerin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun da ancak eğitimle olacağına dikkat çeken Lekesiz, şöyle konuştu:
“İlimizde toplam 110 bin vatandaş okuma yazma bilmiyor. Samandağ’ında 11 bin okuma yazma bilmeyen var. Bunu en aza indirmek için seferber olduk. Hatay’da 3 yıl içinde 75 bin 141 vatandaşa okuma yazma öğretildi. İlimizde inşallah Okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmayacak. Okuma yazma, sizler için çok şey ifade ediyor. Bu kurslara katıldığınız için teşekkür ederim. Sizler de çevrenizde okuma yazma bilmeyen arkadaşlarınıza bu kurslara katılarak okuma yazma öğrenmeleri için davet ediniz. Bu imkanlardan okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşlarımız faydalansın. Çalışmalarımız, okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar devam edecektir.”
Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise verilen kursların önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti. mesai mevhumu gözetmeksizin vatandaşlara okuma-yazma eğitimi verildiğini kaydeden Özçakıcı, “Sizler yaşadığınız zorluklara rağmen inançla, azimle bu kurslara devam ettiniz. Aldığınız bu belgeler, eğitim gibi çok kutsal bir yolda sadece bir başlangıçtır. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Daha sonra kursiyerlerin sertifikaları Vali Lekesiz, Kaymakam Özçakıcı, Garnizon Komutanı Metin Gezer, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tümlaç tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir