YEREL HABERLER - 27 Aralık 2011 Salı 16:12

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİNDEN BAŞKANLARA ZİYARET

A
A
A
ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİNDEN BAŞKANLARA ZİYARET

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi.
Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Suat Yıldız, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaretinde, derneklerine yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı Tuna’ya teşekkür plaketi sundu. Yıldız, “Başkanımız Hamit Tuna, talep ettiğimiz her konuda bize destek oldu ve imkanları ölçüsünde katkı sağladı. Biz de teşekkürlerimizi iletmek amacıyla başkanımıza nezaket ziyaretinde bulunduk. Cemevimize sunduğu katkılardan dolayı kendisine yeniden teşekkür ediyor, bugüne kadar gösterdiği yakın ilgiden dolayı da mutluluk duyduğumuzu belirtiyorum” dedi.
Ayrım yapmaksızın herkese eşit hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Hamit Tuna da bugüne kadar olanakları ölçüsünde tüm derneklere yardımcı olmaya çalıştıklarını, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Tuna, “İlimizde özellikle insanlarımızın inanışları gereği ibadet yaptıkları gerek camilerimize gerekse Cemevi gibi sosyal tesislerimize elimizdeki imkanlar dahilinde destek olmaya çalışıyoruz. Bizim şiarımız; toplumun hizmet aldığı tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımızı desteklemektir” diye konuştu.
Öte yandan, Başkan Tuna, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nin Muharrem Ayı’nın sona ermesi dolayısıyla Güneykent Mahallesi Cemile Hamdi Ongun Lisesi önünde düzenlediği Aşure Günü’ne de katıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Heyeti, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’i de makamında ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Dernek Başkanı Suat Yıldız, İbrahim Genç’in Cemevi’ne önemli katkılar sunduğunu belirterek, Genç’e teşekkür etti.
Ziyaretten son derece memnun olduğunu vurgulayan Genç de “Son yıllarda Mersin dışarıdan fazlaca göç alan bir kent oldu. Dolayısıyla dışarıdan gelen bu vatandaşlar, kendi ortak değerlerini ve inançlarını taşıyan kişileri ve dernekleri bulup, burada gelenek ve göreneklerini yaşatma arayışı içine girdiler. Sizler de bu noktada devreye giren ve bu düşüncelerle bir araya gelmiş derneklersiniz. Hangi kesimden olursa olsun, bizim de böyle derneklere destek vermek sosyal görevlerimizin başında gelir. Bu konuda Yenişehir Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da derneklerimizin yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk