YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 10:25

KENDİ YAŞAMAK İSTEMEDİ, ORGANLARI YAŞATACAK

A
A
A
KENDİ YAŞAMAK İSTEMEDİ, ORGANLARI YAŞATACAK

Manisa’da geçtiğimiz hafta intihar eden gencin organları ailesi tarafından bağışlandı. Teşekkür belgesi alamayacağı için intihar ettiği ileri sürülen gencin organları 6 kişiye hayata bağlayacak.
Manisa’nın Akhisar ilçesinde geçtiğimiz cuma günü dedesine ait tüfekle intihar eden 16 yaşındaki Erol Akçalı’nın, Manisa ve çevre illerdeki yoğun bakım servislerinin dolu olması nedeniyle Aydın Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Hastanın durumunun ağır olması nedeniyle hemen yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Akçalı, yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah beyin ölümünün gerçekleşti. Bunun üzerine harekete geçen Aydın Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan, hastanın yakınları ile yaptıkları görüşme sonucunda, ailenin çok üzgün olmasına ve hastanın bu kadar genç olmasına karşın başka canların yaşaması düşüncesi ile organ bağışını kabul ettiği öğrenildi.
Dr. Mehmet Nuri Oğan, ailenin organ bağışı kararı almasının ardından, Bölge Koordinasyon Merkezine, onların da Ankara’daki Ulusal Koordinasyon Merkezine vakayı bildirdiğini, bunun sonucunda hastanın kalp, karaciğer, akciğer, kornealarının Dokuz Eylül Üniversitesine, bir böbreğinin İzmir Şifa Hastanesine ve bir böbreğinin de kime uyarsa takılmak üzere ulusal sisteme verildiğini aktardı.
KALBİ VE AKCİĞERİ AYNI KİŞİYE TAKILACAK
Kalp ve akciğer naklinin bir arada aynı hastaya yapılacağının kendilerine bildirildiğini dile getiren Mehmet Nuri Oğan, “’Bu ülkemizde son derece az yapılan bir nakil. Bizim verilerimizde bu şekilde 2008’de 3 tane, 2007’de de bir tane olmak üzere toplam 4 vaka görülüyor. Türkiye genelinde 2008’den beri ilk defa kalp ve akciğer birlikte nakil ediliyor. İnşallah alacak olan kişi sağlığın kavuşur” dedi.
TEŞEKKÜR ALAMADIĞI İÇİN İNTİHAR ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Manisa’nın Akhisar ilçesinde okulların yarı yıl tatiline girmesine 1 hafta kala Akhisar Kayhan Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıfında eğitim gören Erol Akçalı (16)’nın, teşekkür alamayacağı için intihar ettiği öne sürüldü. Perşembe günü, Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Erol Akçalı ailesinin köyde olmasını fırsat bilerek, evlerinde bulunan dedesine ait tüfek ile intihar ettiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir