YEREL HABERLER - 01 Şubat 2012 Çarşamba 16:59

SEMT KADINLARI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

A
A
A
SEMT KADINLARI BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Bodrum’da hayata geçirilen Semt Kadınları Merkezi üyesi kadınların düzenlediği kermesler büyük ilgi topluyor.
Cevat Şakir Caddesi Bedesten Meydanı’nda düzenledikleri kermes vatandaşlar ve Bodrum’da bulunan turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. El emeği göz nuru ile yaptıkları Yemekleri, tatlıları, takıları ve el işi örgüleri satışa çıkaran bayanlar kermesten kazandıkları para ile daha büyük bir Pazar oluşturmayı planlıyorlar. Semt kadınları merkezi turizmde büyümeyi hedefliyor.
Semt kadınları merkezin de öğretmenlik yapan Ayşe Dinçeriş yöresel yemekleri eğitimi verdiğini belirterek, “Bu yörenin yemeklerinin tanıtımıyla ve kursiyerlere öğretimle başladık. Kursiyerlerimiz şimdi kendileri de üretime geçtiler buradan stant alıp ürünlerini satabiliyorlar. Bizlerin kursta yaptıklarını da burada satışa sunabiliyorlar. Bu yörenin mandalina, bergamot gibi bu yöreye ait özel reçelleri, turşularını, börek çeşitlerini ve her tür bu yöreye ait ürünleri satışa sunuyoruz bir yandan da tanıtımını yapmış bulunuyoruz” dedi.
Çömlek dağından gelen Emine Bağçı da, el yapımı bebekleri ve eli ürünlerini burada sattıklarını ifade ederek “Buradaki kermese katılıyoruz el işlerimizi satmak için 20 sene önce annemde öğrendi el işini kültür Bakanımız bu ürünleri üretmemiz için belgeler verdi bize mesleği yaşatmamız için. Bebekler yapıyoruz elişi çanta ve bunun gibi birçok el işi ürünleri yapıyoruz ama eskiten şalvarda yaparlardı bizim dedelerimiz. Eskide aile arasında satış yapardık. Kayınvalidelerimize, eşe dosta satardık. Zor iş olduğu için fazla dışarıya satmazdık. Köy içinde kendi aramızda satış yapardık” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir