YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 17:15

STK TEMSİLCİLERİ BDP DİYARBAKIR İL BAŞKANI ZÜBEYDE ZÜMRÜT`Ü ZİYARET ETTİ

A
A
A
STK TEMSİLCİLERİ BDP DİYARBAKIR İL BAŞKANI ZÜBEYDE ZÜMRÜT`Ü ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Ticaret Borsası’ndan oluşan heyet, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ü ziyaret etti.
Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Aydın, Fırat Aslan, Devrim Türk, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun katıldığı görüşmede, son dönemki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ü makamında ziyaret eden DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can, otuz yıldır süren savaşın şiddet yöntemleriyle çözülemeyeceğini belirterek, kentin dinamikleri
olarak duyarlı olunması gereken bir dönemden geçildiğini ve şiddetle, tutuklamalarla sorunun aşılamayacağını dile getirdi. İçkale’deki kazılar sonucunda ortaya çıkan toplu mezar hakkında da görüşlerini belirten Can, "1990 yılından bu yana birçok vatandaşımız faili meçhullere kurban gitmiştir. Kazılarda ortaya çıkan rakamın çok daha fazla olduğundan endişe duyuyoruz. Yetkililerin bu konuda hassasiyet gösterip sorumluların bulunması konusunda gereken çalışmaları yapması en büyük beklentimizdir" dedi.
Alican Ebedinoğlu ise, sivil toplum kuruluşları olarak, İç Kale’deki iskeletlerle ilgili kamuoyunun bir an önce detaylı bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ebedinoğlu, bu konunun açığa kavuşturulmasının hükümet açısından önemli bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30