GENEL - 17 Ocak 2012 Salı 11:34

MUŞ`TA PALETLİ AMBULANS HAYAT KURTARDI

A
A
A
MUŞ`TA PALETLİ AMBULANS HAYAT KURTARDI

Muş’ta nefes darlığı çeken bir kadın, kar nedeniyle 3 saat sonra evine ulaşabilen paletli ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre merkeze 80 kilometre mesafedeki Ulukaya köyünde ikamet eden 5 çocuk annesi Sakine Kurt, evde yemek hazırlarken aniden fenalaştı. Nefes almakta güçlük çeken kadını hastaneye götürmek için yola çıkan aile, köy yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. 112 Acil Servis’i arayan Sakine Kurt’un yakınları yardım istedi. Gece 13.30 sıralarında ihbarı alan 112 ekipleri, bir paletli ambulans, bir kara ambulansı ve bir de arama kurtarma aracıyla köye hareket etti. Kar
kalınlığının yer yer yarım metreyi bulduğu yolda güçlükle ilerleyen paletli ambulans, 3 saatlik çalışmanın ardından köye ulaştı. Köyde ilk müdahalesi yapılan kadın, daha sonra paletli ambulansa alındı. Yolu ulaşıma açık olan Köşk köyüne kadar getirilen Sakine Kurt, burada kara ambulansına nakledildi.
Eşinin yemek hazırlarken fenalaştığını ifade eden Ziya Kurt, "Yolumuz kapalı olduğu için 112’ye haber verdik. Ekipler gelip eşimi kurtardı" dedi.
112 Acil Servis Müdürü Bülent Şener ise, ihbarı alır almaz 2 ambulans ve 1 arama kurtarma aracıyla yola çıktıklarını belirterek; "Yol ulaşıma kapalı olduğu için kara ambulansı ve arama kurtarma aracı ilerleyemedi. Biz de paletli ambulansı köye gönderdik. 5 saatlik çalışmanın ardından hastayı Muş Devlet Hastanesi’ne ulaştırdık" diye konuştu.
Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir