YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 14:08

AKAYDIN KIRCAMİLİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
AKAYDIN KIRCAMİLİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kırcami bölgesinin muhtarları ile bir araya geldi.
Kırcami’nin imar planı sürecinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Tarım topraklarının korunması konusundaki hassasiyetimi herkes bilir. Ancak Kırcami bölgesini farklı değerlendiriyorum. Kırcami 2 nedenle imar planına kavuşturulmalı. Bölge arazileri değerlidir ancak halkta tarım yapma isteği bırakılmamış. Birinci neden bu. Antalya’nın kaliteli kent yaşamına kavuşabilmesi için şu anda sıkışmış Muratpaşa ilçesinin rahatlaması, yeni yollar açılması ve çevre düzenlemesi için bu bölgenin imar planı mutlaka yapılmalıdır. İkinci neden de budur. Kamu yararı açısından bu bölge imara açılmalıdır. Bu bölgenin değerini iyi bir planla attırabiliriz” dedi.
Bazı odakların Kırcami üzerinden politik kazanımlar elde etmek istediğini belirten Başkan Akaydın, “Yıllardır bu bölgede halkın duyguları sömürülmüştür. 9 yıldır iktidar olan hükümet, bu bölgenin sorununu neden çözmedi? Şimdi konu yeniden gündeme getiriliyor. Geçen dönem üst ölçekli planlara uymayan planlar yaparak yanlış bir yol izlemişlerdir. Toprak Koruma Kurulu, hükümete bağlı. İçişleri Bakanlığı’ndan kamu yararı kararı alınması gerekiyor. Bu sorunun bir diğer çözümü de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 dudağının arasındadır. Bakanlık isterse, taslak plan hazırlanmadan bile 1/100 bin ölçekli planda değişikliğe gidebilir. Ancak biz yine de gerekli kararları aldıktan sonra bakanlığa yeniden başvurumuzu yapacağız. Biz, üzerimize düşen görevi yaptık, yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız ama görevlerini tam olarak yapmayanlar var” diye konuştu.
Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi’nden taslak proje istenmesinin de ’topu taca atmak’ olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“2009’da yapılan projeyi istiyorlarsa veririz. Bakanlık 1/100 bin ölçekli planda değişiklik yaptıktan sonra 1/50 binlik planı İl Genel Meclisi onaylayacak. Daha sonra ise 1/25 binlik ve 1/5 binlik planları ise Antalya Büyükşehir Belediyesi yapacak. Ocak ayında yapılan Toprak Koruma Kurulu’nda Kırcami’nin gündeme alınması için çok uğraştım ama nedense gündeme alınmadı. Bu kuruldaki 13 üyenin 10’u hükümete bağlı kurumların temsilcilerinden oluşuyor. Hükümetin bu konuda samimi olması gerekiyor. Kurulun başındaki Vali Yardımcısı beni davet ederse ben de Şubat ayında yapılacak toplantıya katılırım. Biz üzerimize düşen bütün sorumlulukları yaptık. Diğer kuruluşlardan da bu samimiyeti bekliyoruz.”
Kırcami Bölgesi Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği Mustafa Çiviler ise Kırcami konusunda geçmişte yapılan hataların artık geride kaldığını belirterek, “Şubat ayında Toprak Koruma Kurulu’nun toplantısı var. Bu toplantıya dernek olarak katılacağız. Kurulun Kırcami için gerekli kararı alması için kamuoyu baskısı oluşturacağız. Dernek olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şubat ayı bizim için milat olacak” diye konuştu.
Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kırcami sınırlarındaki Topçular Mahallesi’nin Muhtarı Nazif Alp de Başkan Akaydın’a güvendiklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir