YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 15:09

"ELEKTRİK MÜHENDİSİNİN YERİNE BAŞBAKAN BİLE İMZA ATAMAZ"

A
A
A
"ELEKTRİK MÜHENDİSİNİN YERİNE BAŞBAKAN BİLE İMZA ATAMAZ"

Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcisi Mehmet Dede, mühendislerden imzalarına sahip çıkmalarını isteyerek, "Bir genel müdür, güvendiği birine vekalet verebilir ve o vekil müdürün yerine imza atabilir. Bir elektrik mühendisinin yerine ise başbakan dahi imza atamaz. Bunun için imzalarımızın sorumluluğunu taşımamız gerekiyor" dedi.
Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen tanışma yemeğinin onuncusu, bu yıl Angelacoma Hotel’de düzenlendi. Yemeğe Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Bursa İşletme Bakım Müdürü Zafer Girgin, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) İnegöl İşletmesi Müdürü Muharrem Alıç, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Büyükışıklar, Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Mehmet Dede, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda oda üyesi katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcisi Mehmet Dede, ocak ayı toplantılarını tanışma ve meselelerini tartışmak için tertiplediklerini belirterek, "Aslında biraz daha renkli hale getirmek istiyorduk bu toplantıyı. Yeni mezun arkadaşlarımızın orta gerilim konusunda bilgileri eksik olduğu için bu akşam bu konuyla ilgili bir sunum yapılacaktı, ancak sunumu yapacak arkadaşın son anda başka bir işi çıkınca bunu yapamadık" dedi.
Elektrik mühendisliği mesleğinin öneminden bahseden Dede, "Yakın bir zamanda aldığım bir eğitimde, ’Genel müdür ya da müdüre vekalet olur, fakat mühendise vekalet olmaz’ diye bir ifade kullanıldı. Bir müdür, güvendiği birine vekalet verebilir ve o vekil müdürün yerine imza atabilir. Bir elektrik mühendisinin yerine ise, başbakan dahi imza atamaz. Bunun için imzalarımıza sahip çıkmalıyız, arkasında durmalıyız, imzalarımızın sorumluluğunu taşımamız gerekiyor. İmzamıza nasıl sahip çıkacağız? Evvela odamıza sahip çıkmamız gerekiyor. Aidatımızı ödememiz, birbirimize kenetlenmemiz lazım" diye konuştu.
Şubat ayında yapılacak genel kurul hakkında bilgi veren Dede, "19 Şubat 2012 tarihinde yapılacak seçimler için İnegöl’den ve Yenişehir’den araç kaldırılacağız. Katılmak isteyenler temsilciliğe başvurabilirler. Aynı zamanda Hakan Gönültaş arkadaşımız da seçimlerde yönetime aday olacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir