YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 15:33

KENT KONSEYİ MÜFTÜ AY’I ZİYARET ETTİ

A
A
A
KENT KONSEYİ MÜFTÜ AY’I ZİYARET ETTİ

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Çekirge Çalışma Grubu üyeleriyle birlikte görevie yeni başlayan Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Semin Ay’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Çekirge Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Necati Şahin ve Çekirge Çalışma Grubu üyeleri hazır bulundu. Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu’nun kentin manevi hayatı ve dinamikleriyle ilgili çalışmalar, araştırmalar ve toplantılar yaptığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, “İnsanlarımızın manevi hayatına yönelik çalışmalar yapan Bursa Müftülüğü’ne akademisyen sıfatıyla değerli bir insanın gelmesi bizi çok memnun etti. Bursa Kent Konseyi olarak çalışma gruplarımızla farklı alanlarda topluma yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özellik Çekirge Çalışma Grubu’nun özel bir misyonu var. Kentimizin manevi dinamikleriyle ilgili çalışmalar yapıyor. Bursa Kent Konseyi olarak büyük Türkiye’nin büyük Bursa’sında halkımız için sizlerle birlikte koşturmak istiyoruz. Bursa Müftülüğü ile topluma yönelik ortak çalışmalar gerçekleştirebiliriz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, Bursa’nın manevi değerlerini dünya kamuoyuna tanıtacak kısa metrajlı filmler çekmek istediklerini ifade etti. Kestanesi, şeftalisi ve havlusuyla tanınan Bursa’yı manevi değerleriyle de tanıtmak istediklerini anlatan Ay, “Önemli bir kuruluş olan Bursa Kent Konseyi’nden de yardım almamız gerekecektir. Büyükşehir Belediyesi’nin de bizlere katkı vermesiyle yüzümüz ak olacaktır. Sivil toplum kuruluşları devletin yükünü alan en önemli unsurlardır. Sizler de bu hizmeti veriyorsunuz. İşbirliği daveti için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Pala, Prof. Dr. Ay’a, Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarını anlatan bir kitap seti hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir