POLİTİKA - 27 Ocak 2012 Cuma 16:58

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİN:

A
A
A
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSEL TEKİN:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, cumhurbaşkanlarının anayasayı korumakla yükümlü olduğunu belirterek, ’’Sayın Cumhurbaşkanı daha kendisi karar vermeden ana muhalefet partisini tarif etmesi de doğrusu bizi mutlu etti. CHP bir yasa ihlali varsa, anayasa ihlali varsa her türlü mağduriyet karşısında nasıl gereken duyarlılığı gösteriyorsak, burada da arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapacağız’’ dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, ’Meclis Ajans’ ödül töreninden önce Sürmeli Oteli’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tekin, vatandaşların anayasa ile meşgul olmadığını belirterek, "Bir siyasi partinin iç bünyesindeki anayasasını mı tartışacak?" dedi.
Tekin, Fransa Senatosu’nda kabul edilen yasaya ilişkin soru üzerine, ’’Fransa’nın soykırım yasasını kabulü sonrası Başbakan’ın sert bir üslupla ’gereken yapılacak’ dedi. Şimdi görüyoruz ki, 2 gün sonra Fransa Cumhurbaşkanı’nın şirketine ihale veriliyor. Türkiye’nin gündemi bunlar olmalı’’ diye konuştu.
Bir gazetecinin cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmeyeceklerine dair sorusu üzerine Tekin, cumhurbaşkanlarının anayasayı korumakla yükümlü olduğunu belirterek, ’’Sayın Cumhurbaşkanı daha kendisi karar vermeden anamuhalefet partisini tarif etmesi de doğrusu bizi mutlu etti. CHP bir yasa ihlali varsa, anayasa ihlali varsa her türlü mağduriyet karşısında nasıl gereken duyarlılığı gösteriyorsak, burada da arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapacağız.
Hukukçularımız inceleyecek. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşırız’’ dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde, ’özel yetkili savcıların isimsiz ihbar mektuplarını dosyaya koyacaklardır’ şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatan Tekin, Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin her gün yaşandığını ifade etti. Tekin, ’’En son Adalar Belediyesi isimsiz bir mektupla basıldı. İsimsiz mektup moda oldu. Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerinde olduğu gibi 2,5 yıldır çözülmesi gereken sorun var’’ ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir