YEREL HABERLER - 23 Ocak 2012 Pazartesi 13:47

ÇAYYOLU`NA DİYALİZ MERKEZİ

A
A
A
ÇAYYOLU`NA DİYALİZ MERKEZİ

Başkent Üniversitesi Hastanesi tarafından Çayyolu’nda yaptırılan diyaliz merkezi hizmete açıldı.
Açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz, Başkent Sağlık Kuruluşları Direktörü Başhekim Prof. Dr. Ali Haberal, Hastane Müdürü Semiha Kaya, Hastane Sorumlu Doktoru Prof. Dr. Siren Sezer, öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan başkan Yaşar, Çayyolu’nun giderek gelişen bir bölge olduğunun altını çizdi. Çayyolu ve Yaşamkent’te Yenimahalle Belediyesi olarak Kezban Mercan Sağlık Ocağı ve Gazi Üniversitesi’ne devredilen
bir hastane yaptıklarını hatırlatan Yaşar, "Halkımıza çok iyi hizmet verdiğini bildiğim önemli bir merkezin açılışında bulunmaktan onur duydum. İnsanlarımızın en iyi sağlık hizmetini almaları haklarıdır. Çayyolu’nda yaşayan hemşehrilerimizin sağlık sorunları için şehre inmelerine gerek kalmayacaktır. Açılışta emeği geçen tüm emekçilere ve hastalara yeni merkezin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
1982 yılında diyaliz merkezi ile yola çıktıklarını ve bugün bu noktalara geldiklerini belirten Rektör Araz ise, diyaliz merkezinin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Merkezin açılışının ardından hastaları ziyaret eden Başkan Yaşar, hastalara acil şifalar diledi. Hastaların tek tek hatırlarını soran Yaşar, hasta yakınları ile de sohbet etti. Yaşar, "Diyalize giren hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Meşakkatli bir tedavi süreci gerektiren hastalıktan bir an önce kurtularak normal hayatlarına dönmelerini diliyorum" diye konuştu.
65 makineye sahip, halen 200 hastası olan diyaliz merkezi, haftanın 6 günü günde 3 seans diyaliz hizmeti veriyor. Yeni teknolojilerle donatılan binaya ulaşım için servisler de mevcut.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.