Şanlıurfa’da kadınlar, daha ucuza mal olan yufka ekmeği pişirerek aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
Evlerinin önünde düzenek oluşturarak günün ilk saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan kadınlar, getirdikleri hamuru büyük titizlikle oklavayla açarak, yaktıkları ateşte pişiriyor. Hamurun sadece un, tuz ve sudan yapıldığını belirten kadınlar, "Sac üzerinde pişirilen yufka ekmekler kurutulup üst üste konularak muhafaza ediliyor ve yeneceği zaman yenilecek kadarı sulanıp beze sarılarak yumuşaması sağlanıyor. Özellikle bu ekmekle dolma yemesi çok güzel olur. Bölgede yapılan yufka ekmek çarşı ekmeğine
karşıdır. Kalabalık nüfuslarda ekmek almak pahalıyla mal oluyor. Yufka ekmek en hesaplısıdır. Evin ihtiyacı için tek seferde 50-60 kilogram undan ekmek yapılır. Ancak bu şekilde aile bütçesine katkıda bulunuyoruz" dediler.