YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:14

GAÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

A
A
A
GAÜN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite olarak büyümeye devam ettiklerini belirterek, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin de kuruluş çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Prof. Dr. Coşkun, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Seyirtepe Tesisleri’nde bir araya geldiği basın mensuplarına, üniversite hakkında bilgiler verdi. Gaziantep Üniversitesi’nin bugün itibarıyla 14 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksek okul, 9 meslek yüksekokulu, 17 araştırma ve uygulama merkezine sahip bir üniversite olduğunu kaydetti. Bölgeye model olacak şekilde planlama yaptıklarını ve ona göre bölümler açtıklarını ifade eden Coşkun, "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de yolda. YÖK’ten geçti, önümüzdeki dönemlerde onay çıkmasını bekliyoruz. Ayrıca Sivil Havacılık Yüksekokulu da YÖK’ten geçti. Bu okulumuza da önümüzdeki dönemde onay çıkmasını bekliyoruz" dedi.
Göreve geldiklerinde 118 olan program ve bölüm sayısının 235’e çıkarıldığını dile getiren Prof. Dr. Coşkun, üniversiteyle ilgili şu bilgileri verdi:
"11 bin 667 olan öğrenci sayımız 25 bin 23’e çıktı. 396 olan yüksek lisans ve doktora öğrenci sayımız ise 2 bin 118’e yükseldi. bin 54 olan akademik personel sayımız da bin 285’e çıkarken, 133 profesörümüz var. Tüm bu artışlara rağmen idari personel sayımızda ise çok fazla değişiklik olmadı ve bin 164 kişilik idari personel kadromuz mevcut. bin 600 kişilik salona sahip ve çok modern dizayn edilen Kongre ve Kültür Merkezi inşa ediyoruz. Bu merkezimiz tamamlandığında sadece Doğu ve Güneydoğu değil Ortadoğu’ya da hizmet vereceğiz. Yeni inşa ettiğimiz Diş Hekimliği Fakültemiz de 2 aya kadar yeni yerinde hizmet vermeye başlıyor. Kapalı Spor Kompleksi, şehre ve çalışanlarımıza açık olacak. Bunun da yüzde 70’i tamamlandı. Bin 200 kişilik modern konseptte yurt inşaatı sürüyor. Nizip’te Su Sporları Merkezi yapıyoruz. Yakın zamanda orada da su sporları yarışmaları düzenlersek şaşmayın. Üniversite olarak bütçemiz çok iyi. Parayı bekletmiyoruz. İnşaatları bir an önce bitirip hizmete alıyoruz."
Rektör Prof. Dr. Coşkun, Suriye ile çok iyi durumda olan ilişkilerin son 6 ayda donduğuna dikkat çekerek, kalite ve verimliliği her alanda her anlamda elden bırakmadıklarını kaydetti. Tam donanımlı, alanında iyi yetişmiş öğrenciler yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Coşkun, şunları söyledi:
"Bu konuda çok yol aldık. Şehrin her şeyinde varız. Şehrin dinamiklerinde söz söyleyen bir üniversite olduk. Tabi ki daha alınacak çok yolumuz var. Öğrenci odaklıyız. Öğrenci ile aramızda duvarlar yok. Her halükarda öğrencilerle beraberiz. Toplumsal Duyarlılık Projemiz, bu anlamda Türkiye’de bir ilk. Bunu zorunlu ders olarak öğrencilerimize veriyoruz. 7 bin 800 öğrenci bu dersi alıyor. Proje kapsamında 300’e yakın toplumsal duyarlılık projesi hayata geçirildi. Sadece Gaziantep’in değil, bölgemizin, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birisiyiz. Sınırları aşıp Ortadoğu’da merkez olma yolundayız. Sağlık turizmi açısından zaten merkez olmaya başladık. Türkiye’deki en iyi üniversite hastanelerinden birisiyiz. Kendimizi statükodan kurtardık. Arkamıza rüzgarı aldık, bundan sonra çok daha iyi yerlere geleceğiz. Üniversite-sanayi işbirliğinde çok yol aldık. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu da bu konuda Türkiye’de bir ilk. İstediğimiz yere geldik mi, hayır. Ama bundan sonra meyvelerini yiyeceğimiz projeler hayata geçti. Hareket eden sistemler mutlaka hata yapar. Bizimle ilgili bir şey duyduğunuzda mutlaka bize sorun ve doğrusunu öğrenin. Eğer bir hata ve yanlışlık varsa mutlaka gereği yapılacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir