YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 12:19

PAZARLAR HEM 2011 YILINDA 48 BARNŞTA KURS AÇTI

A
A
A
PAZARLAR HEM 2011 YILINDA 48 BARNŞTA KURS AÇTI

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2011 yılında 48 branşta kurs açtı.
Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakkı Yıldız, 2011 yılında değişik branşlarda toplam 48 kurs açıldığını söyledi. Yıldız,"Bu kurslarımıza 302 erkek ve 671 bayan öğrenci olmak üzere toplam 973 kursiyer katıldı" dedi.
Geçen yılda, bu güne kadar açılmamış yeni branşların açıldığını dile getiren Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak verilen eğitimleri çok daha iyi yerlere taşımayı hedeflediklerini söyledi. 2012 yılında vatandaşların istek ve taleplerine yönelik kurslar açmayı planladıklarını kaydederek,"Kurs faaliyetlerimizin tüm vatandaşlara yayılması ve duyulması için her türlü çaba gösterilmektedir. Vatandaşlarımızın her zaman her yerde her durumda yaygın eğitim hizmetlerinden yararlanabilmesi için tüm çalışanlarımız her türlü yardım ve desteklerini vereceklerdir. İlçemizde kurs etkinliklerimizi yayabilmek için kurum ve kuruluşlarla, vakıflarla, belediye ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği arayışları sürdürülmektedir" dedi.
Yıldız,"İlçemiz merkezinde iş kur destekli halı kurslarımız ve halı atölyesi açılmıştır. Bu kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize protokol doğrultusunda iş kur tarafından ücret ödenmektedir. Gelir getirici ve aile bütçesine katkı sağlayan bu tür üretime yönelik kurslarımızın, daha da genişletilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Çok çeşitli aktif bir şekilde mesleki, teknik, kültürel ve okuma yazma kursları açılmıştır."
Öte yandan HEM Müdürü Hakkı Yıldız, 2012 yılı içinde çiftçilerimize yönelik kursların açılacağı gibi engelli vatandaşlarımıza İş-Kur destekli istihdama yönelik kursların da açılacağını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir