YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 13:25

VEREM SAVAŞ DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI YARIŞMA

A
A
A
VEREM SAVAŞ DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI YARIŞMA

Erzurum’da Verem Savaş Eğitim ve Propaganda haftası sebebi ile düzenlenen Verem konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediyeleri verildi.
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü ve Verem Savaş Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yarışmaya çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Erzurum Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, öğrencilerin bu yarışma konusu ile birçok araştırmada bulunduklarını ve bu araştırmaların kendilerine ve çevrelerindeki insanlara yararlı olacağını ifade etti.
Verem hastalığı hakkında bilgiler veren Mızrak hastaların dikkat etmesi gereken noktalara da vurgu yaptı. Hastaların doktor tavsiyesinden dışarı çıkmaması gerektiğini ifade eden Mızrak kullanılan ilaçların düzenli olarak aksatılmadan alınması sonucu hastaları eski sağlıklarına döndürebilecek ilaçlar olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan birçok öğrencinin yazı ve şiirleri değerlendirildi ve aralarında verem hastalığını en iyi anlatan şiir ve yazı sahibi öğrenciler verilen plaketle ödüllendirildi. Plaketlerini alan öğrenciler mutluluklarını ifade ederek verem hastalığının ciddiyetini okullarında ve çevrelerinde bulunan insanlara anlatmak için birçok araştırma yaptıklarını ve bu araştırmalarında oldukça yararlı bir çalışma olduğunu dile getirdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir